Ивайло Петев избра "легионерите" за мача с Италия 10.03 | 16:55

Селекционерът ще разчита на десетима от чужбина

От Даниел Любомиров

Новият национален селекционер Ивайло Петев е готов със списъка на десетимата "легионери", на които ще разчита в състава си за изключително важното домакинство на Италия от квалификациите за Евро 2016.

Двубоят с четирикратните световни шампиони е на 28-ми март от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Петев е подготвил списък с десетима играчи, които защитават цветовете на чуждестранни отбори – предшественикът му Любослав Пенев разчиташе на 12 "легионери", но явно двукратният шампион с Лудогорец ще повика повече футболисти от българската А група (правим уговорката, че Емил Гъргоров вече защитава цветовете на софийския Локомотив).

В сравнение с последния мач от квалификациите за Европейското първенство във Франция, единствено Ивайло Чочев от Палермо е ново лице, докато контузеният Иван Иванов по обясними причини не е повикан, а Гъргоров би бил представител на А група.

Любопитен факт е, че нападателят на Ливорно Андрей Гълъбинов също не фигурира в списъка на Петев, след като преди това бе постоянно в състава. Въпреки няколкото проведени разговори с Валери Божинов, националният селекционер е решил да пренебрегне и него.

Списъкът с десетимата футболисти от чуждестранни клубове, повикани от Петев, вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени