Ивайло Петев изпусна титлата в последния кръг 31.05 | 21:31

Бившият треньор на Лудогорец се провали в дербито с АПОЕЛ

От iNews.bg

Двукратният шампион на България с Лудогорец Ивайло Петев изпусна да стане шампион на Кипър като наставник на АЕЛ (Лимасол), след като воденият от него отбор загуби с 0:1 решителната битка за титлата с АПОЕЛ (Никозия).

В преиграването на дербито от последния кръг на шампионата в Кипър дори равенство щеше да свърши работа на Петев и компания, тъй като те имаха 3 точки аванс пред основния си конкурент. Гол на бившия нападател на ЦСКА Килиан Шеридан в 45-ата минута обаче короняса АПОЕЛ, а играчите на АЕЛ така и не можаха да се доберат до изравнително попадение, въпреки неспирните си атаки през второто полувреме.

След тази победа отборът от Никозия има 81 точки на първото място, колкото е активът и на АЕЛ, заел втора позиция в крайното класиране. АПОЕЛ стана шампион заради по-добрите си показатели от директните двубои между двата тима.

Решителният двубой за титлата се проведе отново днес, защото първият мач между отборите в средата на май беше прекратен заради инцидент с хвърлена от феновете бомбичка, която рани член на медицинския щаб на АПОЕЛ.

Водещи

Най-четени