Ивайло Петев разкри защо е напуснал Левски 09.10 | 17:50

Специалистът си тръгна след вчерашното унижение на "Георги Аспарухов"

От iNews.bg

Бившият вече треньор на Левски Ивайло Петев даде пресконференция в столичен хотел, обяснявайки решението си да напусне "Герена" след броени часове в клуба.

Причина за това естествено е безумният начин, по който фенове на "сините" съблякоха специалиста полугол по време на вчерашното му представяне на ст. "Георги Аспарухов".

Веднага след инцидента Петев заяви пред журналистите, че ще остане на работа в Левски, но днес двукратният шампион с Лудогорец заяви, че е променил решението си. Нещо, което до голяма степен е направил и заради семейството си, което е останало крайно потресено от случилото се.

"Имах желание да помогна на Левски да излезе от кризата, но това което се случи вчера е изключително грозна ситуация. Дали е тенденциозно или не - аз имам мнение, което ще запазя за себе си. Не бих желал да работя в такава обстановка в навечерието на стогодишнината на един клуб", коментира Петев пред журналистите.

Специалистът допълни, че до голяма степен е взел това решение заради близките си хора.

"Много неща премислих от вчера, като се съобразявам и с мнението на семейството си. Вчера се почувствах като крадец. С какво съм заслужил това нещо? Дойдох с най-добри чувства и исках да работя, като се споразумяхме за дългосрочен план, за да мога да оставя своя белег на работа в Левски".

"Не знам дали това е изсценирано, но случката ми изглеждаше планирана. Нямам идея от кого, но пак повтарям - аз съм най-малкия виновник в случая. Не съм очаквал, че такова нещо може да се случи в 21-и век".

Ивайло Петев бе обвинен от феновете на Левски, че е привърженик на вечния враг ЦСКА. Специалистът обаче бе категоричен, че никога не е заявявал това за популярен ежедневник, както се твърди.

"Вчера на излизане от "Герена" казах, че такова нещо в интервю не съм казвал", посочи той.

"Не съм бил предупреждаван, че може да има провокация. Бях наясно, че може да има хора, които да не ме харесват с оглед на работата ми в Лудогорец. Случилото се вчера обаче е ненормално. Аз съм спокоен, но в семейството ми остана много голямо разочарование. Приемах Левски като голямо предизвикателство и бях готов да работя за клуба".

Петев добави, че не смята качулатите ултраси за истинското лице на публиката на Левски.

"По никакъв начин не смятам, че това бе истинското лице на феновете на стадиона. Не им прави чест обаче да нарушават човешкото достойнство на хората. Днес съм аз, утре може да бъде някой друг. Водихме разговори с ръководството на Левски да остана, но на сутринта заявих решението си".

Ивайло Петев благодари на колегата си от ЦСКА Стойчо Младенов, който го подкрепи с декларация. Той добави, че и други известни специалисти са го подкрепили.

"Благодаря на Стойчо. Ние сме в един бранш и трябва да се подкрепяме. Говорих и с Мъри Стоилов, който също ми довери подкрепата си. Гонзо също. Обадиха ми се и още много хора, които ми споделиха своето мнение, дали да остана или не. Пожелавам успех на следващия треньор на Левски, както и на отбора", заяви бившият наставник на Лудогорец.

Водещи

Най-четени