Иван Абаджиев: Никой в България не ме иска 22.01 | 15:01

Големият български треньор е обиден от това, че никой в България не го търси

От Краси Киров

Папата на българските щанги, една от големите легенди в световния спорт - Иван Абаджиев даде специално интервю за "Преди обед" по bTV.

"В САЩ искат да ме направят американец, но това няма как да стане. Ще изнеса още няколко семинара в Америка, след което смятам да се завърна завинаги в България и да приключа окончателно със спорта.

Обиден съм от много дълго време на хората у нас. Още откакто бях състезател. Пет пъти съм бил изваждан от националния отбор по вдигане на тежести и въпреки това постигнах върха в този спорт за България. Бях отречен, след това минах към треньорството, но след това и там ме подгониха.

Хората знаят много за мен. Но не знаят главното, с което постигнах тези високи спортни резултати. При мен петима души са вдигали три пъти своето собственото си тегло. Едва сега един кореец на Олимпийските игри в Лондон постигна същото, затова и пиша книга.

В България няма отворена врата за мен. Всичките скандали, свързани с мен, са дело на българската федерация. Даже и сега продължават. Наскоро е имало някакъв конгрес в Баку, след който от нашата федерация ми съобщиха, че съм със спрени права".

Водещи

Най-четени