Иван Вуцов бил обиден на Тодор Батков 24.03 | 21:50

Причина за това е уволнението на неговия син Велислав през 2008 година

От Константин Симидчийски

Легендата на Левски и настоящ съветник в клуба Иван Вуцов призна, че все още се чувства обиден на собственика на клуба Тодор Батков.

Сивия кардинал бе върнат на "Герена" от изпълнителния директор Иво Тонев, но по всичко изглежда, че между него и адвокат Батков има неизяснени отношения. Както и може да се предполага, ябълката на раздора е начинът, по който Батков уволни Велислав Вуцов от треньорския пост в клуба.

Това се случи през лятото на 2008 година, когато Левски загуби с 0:1 от БАТЕ Борисов в първи мач от предварителните кръгове на Шампионската лига. Тогава публиката на "Георги Аспарухов" поиска оставката на Вуцов, а наставникът бе помолен да си я подаде лично от собственика. Според Иван Вуцов обаче, Батков не е избрал най-правилния начин да го стори.

"Той не можа да издържи под натиска на публиката. Не съм го атакувал. Трябва му по-голяма твърдост в характера. Сега се чувам с Батков, не му се сърдя. Мисля, че не постъпи коректно с Велислав. Не ми стана приятно, 10 минути след мача да му каже: "Или си подай оставката, или те махам. Аз не бих постъпил така, а съм сменял доста треньори. Това е моето мнение, винаги съм намирал деликатен начин да сменя треньор", коментира Вуцов в ефира на Канал 3.

Връщането на Иван Вуцов в Левски бързо доведе до спекулации, че пътят му може да последва и Велислав. Сивия кардинал обаче бе категоричен, че на този етап няма подобна вероятност.

"Велислав няма място в Левски сега и не трябва да се подхранват някакви илюзии, ако въобще са се подхранвали. Никой не ме е търсил или говорил той евентуално да се върне в отбора", обясни той.

Вуцов също така сподели мнение, че капитанът на Левски Станислав Ангелов е бил правилно отстранен от първия тим на клуба.

"Не само с Ангелов, но и с други трябва да се постъпи така. Не говоря за чужденците, защото не ги познавам. Чувал съм, че Станислав започнал да става играещ треньор. Казва кой да играе, кой да се сменя. По-добре е такъв да го отстраниш. Направи ми лошо впечатление и поведението му след изваждането му от игра. Държи се като незаслужено обиден и наказан. А аз мисля, че той е заслужил решението, което взе Илиан. Ще поговоря с него, трябва да се промени", обясни той.

Водещи

Най-четени