Иван Иванов е Футболист №1 на България 19.12 | 22:19

Защитникът на Базел изпревари Ивелин Попов и Светослав Дяков

От iNews.bg

Иван Иванов спечели анкетата за футболист №1 на България за 2013 година.

Защитникът на Базел и българския национален отбор изпревари Ивелин Попов и Светослав Дяков, които останаха на съответно второ и трето място в подреждането.

Получавайки приза Иван Иванов го посвети на покойната си майка, като железният бранител призна, че негов фаворит за победител в класацията е бил Ивелин Попов. Капитанът на България обаче остана втори в подреждането.

"Имах надежди отново да съм в тройката, но не и да съм на първо място. Благодаря на всичките си треньори в националния отбор и двата клуба, където играх през тази година - Партизан и Базел. Не съм емоционален, но се развълнувах като разбрах, че съм победител. Чувствам се изключително горд, това е признание за моя труд. Тази награда е връх за мен в индивидуален план. Все пак тя е печелена от велики футболисти, а аз се нареждам до тях", заяви щастливият победител.

През миналата годината наградата за футболист №1 на България спечели халфът на ЦСКА Москва Георги Миланов, който и този път попадна сред първите десет.

В първата десетка попаднаха още Владислав Стоянов (Лудогорец), Георги Миланов (ЦСКА М), Тодор Неделев (Ботев), Александър Тонев (Астън Вила), Димитър Бербатов (Фулъм), Емил Гъргоров (ЦСКА) и Симеон Славчев (Литекс).

Наградата за треньор №1 на България очаквано спечели наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев, който изпревари националния селекционер Любослав Пенев и предшественика си Ивайло Петев.

Специална чест бе отредена на Ботев (Пд) и собственика на "канарите" Цветан Василев. Те получиха наградата за развитие на българския футбол, а причина за това е свръхмодерната база Коматево, която Ботев изгради през тази година.

За талант №1 на България бе избран младият халф на Литекс Симеон Славчев, а приза за любимец на публиката получи звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев. Марселиньо от Лудогорец пък грабна отличието за най-класен чужденец у нас.

Неговият съотборник Владислав Стоянов бе отличен сред вратарите, докато капитанът на ЦСКА Валентин Илиев бе избран за най-добър защитник. Футболист №3 на България за 2013 Светослав Дяков спечели приза за най-добър полузащитник, а Мартин Камбуров грабна наградата за най-добър нападател през 2013 година.

Водещи