Иван Иванов с нови 90 минути в Лига Европа 22.11 | 21:17

Неговият Партизан завърши 1:1 при гостуването на Нефтчи

От Константин Симидчийски

Националът на България Иван Иванов изигра пълни 90 минути за своя Партизан, който записа пети пореден мач без победа в група H на Лига Европа.

Този път "гробарите" завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Нефтчи (Баку), доигравайки мача и с човек по-малко след изгонването на голмайстора Митрович.

Така Партизан остава със скромен актив от 2 точки до този момент, колкото има и съперникът му в днешния мач Нефтчи.

Флавиньо откри за Нефтчи след 10 минути игра, а Митрович изравни за Партизан в средата на второто полувреме.

Именно той обаче остави "гробарите" с човек по-малко на терена, получавайки червен картон за грубо влизане в краката на съперник.

Руският гранд Рубин направи важна крачка към спечелване на първото място в групата, след като днес отборът от Казан спечели с 3:0 домакинството си на Интер.

Караденис и Рондон на два пъти бяха точни за Рубин, като по този начин руснаците оглавиха групата с 13 точки след 5 изиграни мача. Вторият Интер има 10, само кръг преди края на груповата фаза.

Наставникът на гостите Андреа Страмачони видимо бе отписал срещата, като по-голяма част от звездите на Интер не играха в двубоя. Младите Вид Белец, Андреа Романо, Марко Бенаси и Марко Ливая стартираха сред титулярите, като и на пейката седнаха много от футболистите от Примаверата на клуба.

Още в 2' домакините разпечатаха вратата на Интер, а точен за 1:0 бе Гьокденис Караденис. Турчинът се възползва от лош опит за изчистване на топката на бранител на Интер, осъществявайки успешна добавка за 1:0.

През втората част Интер така и не успя да достигне до изравняване, за което не спомогна и влизането в игра на Хавиер Санети и Родриго Паласио.

За сметка на това, в самия край Рубин успя и да утрои аванса си. Саломон Рондон получи подаване от Начо и прониза Белец за 2:0, а малко по-късно отново той оформ крайното 3:0.

Водещи

Най-четени