Ивет Лалова: Костадинова и сега може да скочи 209 см 28.05 | 14:08

Лекоатлетката ни е възхитена от легендата в скока на височина

От Краси Киров

Европейската шампионка на 100 метра гладко бягане Ивет Лалова изрази огромното си възхищение от постиженията и работата на президента на БОК Стефка Костадинова.

Лалова не само сподели, че световната рекордьорка в скока на височина е нейният герой, но я засипа със суперлативи и заради работата на Костадинова като ръководител на олимпийското движение.

"Първите ми спомени от Стефка са, когато бях малко дете. Родителите ми ме будеха през нощта, за да я гледам как се представя на големите турнири", заяви Лалова в специално интервю за списанието за лека атлетика Spikes.

"Гледах я на малкия телевизор в кухнята в къщата на родителите ми. Винаги съм изтръпвала, когато тя скачаше.

България е малка държава, населението е само около 7 милиона души, така че я (Костадинова) познаваме добре.

За първи път се срещнах с нея през 2001 година, когато участвах в Световното първенство за юноши и девойки в Дебрецен. Дори днес тя изглежда великолепно.

Тя изглежда в достатъчно добра форма, за да скочи и днес 209 сантиметра. Харесвам в нея това, че винаги е много спокойна, докато аз съм по-емоционална.

В днешни дни тя има друго предизвикателство - тя е на върха в спортната политика в България. От време на време се чуваме.

Винаги когато постигна добри резултати, тя ми се обажда по телефона, за да ме поздрави. Винаги ме е подкрепяла изключително много, особено когато счупих крака си.

Тя ме научи на добродетелта търпение", завършва Ивет Лалова комплиментите си към Костадинова.

Водещи