Ивет Лалова: Надявам се да бягам под 11 секунди още тук, на Световното 10.08 | 15:24

Интервю със звездата на българската атлетика от Москва

От Даниел Любомиров

Часове преди началото на спринтовите дисциплини при жените на Световното първенство по лека атлетика в Москва Ивет Лалова говори специално за Sporta.bg, за да сподели очакванията, нагласите и усещанията си преди големия тест за годината.

 

 

 

"Шампионатите са черешката на всеки сезон. Денят на истината", сподели Лалова пред Sporta.bg и добави, че винаги обича да е на голямата сцена и затова цени много участията си в турнири като Диамантената лига.

 

 

 

"Моята цел е финал, тъй като той е много труден за достигане. Там се стига, разбира се, само с много силен резултат. Надявам се и на двете", казва Ивет, която ще се бори с изключително силна конкуренция в коронната си дисциплина 100 метра гладко бягане.

 

 

 

Лалова започва кампанията си в руската столица в трета серия на 100 метра гладко бягане, която ще започне на 11-ти август от 11:09 часа българско време. Инглиш Гарднър от САЩ единствена е с по-добър резултат през сезона от българката (10.85 сек срещу 11.04 за Ивет), а ямайката Шели-Ан Брукс също е сред фаворитките в серията с постижение 11.14 секунди.

Интервюто с Ивет Лалова от Москва четете в Sporta.bg

Най-четени