Ивет Лалова води българския тим на Европейското отборно първенство 17.06 | 17:30

Водачката в европейската ранглиста на 100 метра е звездата в родния състав

От Даниел Любомиров

Водачката на европейската ранглиста на 100 м Ивет Лалова е голямата звезда в българския тим за Европейското отборно първенство в Дъблин (22-23 юни).

Спринтьорката ще стартира на 100 и 200 м, както и в щафетата на 4 х 100 м.

Лалова ще пътува за Дъблин от Рим. В мъжкия тим е включен водачът в европейската ранглиста за юноши на 100 м Денис Димитров.

В събота той постигна 10,16 сек на 100 м по време на Държавния шампионат в Правец. Заради контузия в състава не попадна еврошампионката на 400 м от Гьотеборг 2006 Ваня Стамболова.

Вместо нея на 400 м ще стартира новата държавна шампионка в дисциплината Николина Николова.

"Конкуренцията в първа лига е изключително силна. Българските атлети трябва да покажат най-доброто от себе си, за да може да запазим мястото си в първа лига и за догодина.

Това няма да е никак лесно, но очаквам младите атлети, които показаха отлични резултати на държавния шампионат в Правец през уикенда, да ги повторят и в Дъблин.

Ако това се случи и разбира се световна звезда като Ивет Лалова вземе очакваните победи в своите дисцплини бихме могли да се поздравим с успех в неделя вечер", коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

Националите на България летят за Дъблин на 20 юни в 13,55 ч с полет през Франкфурт. Връщането е на 24-и в 13,00 ч.

Останалите отбори с които ще се състезават българските национали са: Белгия, Чехия, Естония, Финландия, Унгария, Ирландия, Холандия, Португалия, Румъния, Швеция, Швейцария.

Най-четени