Ивет Лалова не успя да се класира на финал на 200 метра в Лондон 07.08 | 22:50

Българката обаче направи отлично бягане и постигна най-добър резултат за сезона

От Божидар Азманов

Българската спринтьорка Ивет Лалова не успя да се класира на финала в бягането на 200 метра на Олимпийския турнир по лека атлетика в Лондон.

Европейската шампионка на 100 метра от Хелзинки обаче направи страхотно бягане в първата серия от полуфиналите и постигна личен резултат за сезона, като успя да слезе под 23 секунди - а именно 22.98.

Самото влизане на чаровната лекоатлетка в полуфиналите бе изключително постижения, тъй като нейната подготовка основно бе концентрирана върху бягането на 100 метра.

Вчера тя се нареди пета в своята серия с време 23.01 секунди, което ѝ бе достатъчно за да попадне в днешните бягания, тъй като бе трето най-добро сред състезателките завършили след третото място.

И днес, подобно на вчера Ивет тръгна много добре на старта и плътно следваше фаворитките, но в последните метри не успя да удържи на темпото им и финишира шеста.

Въпреки това тя подобри личното си постижение за сезона, както стори и в сериите на 100 метра, когато изравни постижението си - 11.06 секунди.

Двата полуфинала - на 100 и 200 метра, на които българката се класира, са най-доброто постижение на български лекоатлетатлет на Игрите в Лондон до този момент и най-бързата бяла жена може да си тръгне от Лондон с високо вдигната глава.

Иначе победителка в полуфиналната на Лалова стана Вероника Кембъл-Браун от Ямайка с време 22,32 секунди, а втора се нареди американката Кармелита Джета с 22.39. Двете със сигурност се класират за финала по-късно тази вечер.

Водещи