Ивет Лалова пета на старта от Диамантената лига в Рим 31.05 | 23:08

Българската рекордьорка в дисциплината 100 метра регистрира най-добрия си резултат за сезона в спринта - 11,27 секунди

От Иво Вецев

Най-добрата спринтьорка на България Ивет Лалова записа много добро начало на турнирите от Диамантената лига.

Тази вечер на Олимпийския стадион в Рим българската лекоатлетка финишира на престижното 5-о място, а освен това записа и най-доброто си постижение за сезона - 11,27 секунди при никакъв вятър.

По-рано през сезона българската рекордьорката на 100 метра записа 11,26, но попътният вятър беше над допустимите норми и постижението и не беше зачетено за годишната ранглиста.

Стартът на 100 метра тази вечер се разви изключително изненадващо, след като Мюриел Ауре постигна победа, поставяйки нов национален рекорд на Кот д'Ивоар - 11,00 секунди. Всички очакваха световната и олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс да спечели, но тя остана на второ място с резултат от 11,06 секунди. Третата от Олимпиадата в Пекин през 2008-а година Керън Стюърт пък остана трета.

Пред Лалова завърши още една състезателка и това беше Джоунс-Фарет от Вирджински острови, която изпревари нашата състезателка с близо една десета.

Това беше и пети старт на Ивет в Диамантената лига. Засега тя е участвала в Париж, Лондон и Бирмингам, а миналата година в Осло тя постигна и единствената си победа досега. На старта в Рим тя беше единствената представителка на Европа.

Водещи