Ивет Лалова с първо участие в Диамантената лига 02.06 | 11:08

Най-добрата българска спринтьорка ще участва на старта от Диамантената лига, който ще се проведе на 9 юни в норвежката столица в Осло

От Мариян Найденов

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще участва на старта от Диамантената лига, който ще се проведе на 9 юни в норвежката столица в Осло. Това е първо участие за чаровната ни атлетка в най-силната верига лекоатлетически турнири в света, в което тя ще бяга само на 100 метра.

След това Ивет, която е лидерката в европейската ранглиста за сезона на 100 метра, е заявила участие на Държавното индивидуално първенство за мъже и жени в Сливен на 11 и 12 юни, където освен на 100, Лалова ще бяга и на 200 метра.

След това топспринтьорката ни иска да помогне на щафетата на България за Европейското отборно първенство в Нови Сад (Сърбия), което ще се проведе на 18 и 19 юни. После програмата на Лалова включва участие на Балканиадата по лека атлетика пак в Сливен, която е на 2 и 3 юли. В Сливен и Нови Сад Ивет ще се състезава на 100 и 200 м, както и на щафета 4 по 100 м.







Водещи

Най-четени