Ивет Лалова финишира шеста на 200 метра в Диамантената лига 11.07 | 11:10

Българката бе единствената бяла жена в бягането и записа добро класиране в дебюта си на тази дисциплина

От Краси Киров

Най-добрата спринтьорка на България Ивет Лалова завърши на шесто място в старта на 200 метра в Бирмингам, част от Диамантената лига по лека атлетика.

Българката, която бе и единствената бяла състезателка на старта, постигна време от точно 23 секунди. В конкуренция със световните звезди на първо място в дисциплината завърши Бианка Найт (САЩ) с време от 22,59 секунди.

Дъжд попречи на лекоатлетките да дадат най-доброто от себе си. За Ивет Лалова това пък бе първо бягане на 200 метра в Диамантената лига.

Със същото време с победителка финишира и Маршевит Миърс (САЩ), но фотофиниш определи Найт за победителка. На трето и четвърто място останаха също американки – Кармелина Джетър и Александриа Андерсон. Петото място бе за Деби Фъргюсън от Бахамските острови.

В събота Ивет Лалова взе участие и в спринта на 100 метра, където съумя да се класира четвърта.

При мъжете бившият световен шампион Асафа Пауъл спечели бягането на 100 метра на турнира от Диамантената лига в Бирмингам късно снощи. Ямайският спринтьор измина разстоянието за 9,91 секунди. Доминацията на ямайските лекоатлети бе пълна, като на второ място финишира Неста Картър (9,93 сек). На трето място остана Майкъл Фрейтър (10,01 сек).

Асафа затвърди перфектното си представяне тази година, като той води в ранглистата с най-добро време за сезона. Така се очертава много интересен сблъсък на Световното първенство това лято между ямайците Пауъл и световният рекордьор Юсейн Болт. Американецът Тайсън Гей има проблеми с контузия и пропуска остатъка от сезона.

"Беше много студено и не успях да тръгна по най-добрия начин. Но съм щастлив от успеха. Отивам на Световното за да го спечеля. Ще се опитам да не разочаровам феновете," заяви Пауъл след състезанието.

Водещи