Игуаин донесе ценна победа на Наполи 17.03 | 22:11

Аржентинецът бе точен за крайното 1:0 срещу Торино

От iNews.bg

Наполи спечели драматично с 1:0 гостуването си на Торино в среща от 28-ия кръг на Серия А, а в герой за "адзурите" се превърна аржентинският национал Гонсало Игуаин.

Бившият нападател на Реал Мадрид реализира победното попадение за "кралския клуб" в последната 90-а минута, носейки ценни три точки на Наполи.

Така неаполитанците събраха 58 точки и се изравниха с втория във временното класиране Рома, но "джалоросите" са и с два мача по-малко. Тази вечер Рома приема Удинезе на своя "Олимпико".

Торино пък записа четвърта поредна загуба в Серия А. "Биковете" остават на 10-а позиция с 36 точки.

Първата част в Торино не предложи голям брой чисти шансове за попадение. Най-добрата възможност се откри пред Чезаре Бово, който в 29' удари една от гредите зад Пепе Рейна.

Гостите от Неапол отговориха чрез Хосе Кайехон, но изстрелът на испанеца не намери очертанията на вратата.

Втората част стартира с добър шанс в полза на "биковете". В 53' Меджорини бе изпуснат от защитата на Наполи, но и неговият удар срещна гредата. В 73' Имобиле също получи шанс да отбележи, но гостите отново извадиха късмет.

Двубоят вървеше към равенство и подялба на точките, преди обаче да се стигне до победния гол на Гонсало Игуаин. В 90' Ел Пипита излезе очи в очи с Падели и отбеляза крайното 0:1, макар и играчите на Торино да претендираха за нарушение в атака на нападателя.

Водещи

Най-четени