Изберете българските номинации за Атлет на Балканите 05.10 | 10:45

На специалната церемония ще бъдат коронясани Атлет и Атлетка на Балканите, които ще бъдат избрани с гласуване по интернет, в уеб-страницата на АБАФ

От Краси Киров

През 2011 г. за пръв път ще се проведе класиране за най-добите Атлет и Атлетка на Балканите.

Отличените призьори ще бъдат наградени по време на Балканската атлетическа гала, организирана от Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ) на 1 декември 2011 г. в гр. Правец.

На специалната церемония ще бъдат коронясани Атлет и Атлетка на Балканите, които ще бъдат избрани с гласуване по интернет, в уеб-страницата на АБАФ. Победителите ще бъдат наградени лично от световната легенда в леката атлетика Сегей Бубка.

Целта на Галата е да привлече по-голямо внимание от медии и зрители към леката атлетика и да мотивира най-добрите спортисти от региона да участват на балканските първенства.

Всяка от 10-те федерации членки на АБАФ има право да номинира един мъж и една жена*, постигнали отлични резултати през 2011г.

От следващата година нататък единствено състезатели, които са участвали в Балканско първенство през съответната година ще могат да бъдат номинирани (с изключение на дисциплините за които няма Балкански шампионат, например полумаратон или 10000 м.). Това ограничение не важи единствено за настоящата 2011 година, тъй като класацията беше обявена в средата на сезона, когато част от Балканските първенства вече бяха проведени.

*Юноши и девойки не участват в класацията, тяхната задача е да поддържат стабилни високи резултати, докато стигнат възрастта, в която да могат да бъдат номинирани

БФЛА подбра нашите атлети с най-добро представяне за България през годината, измежду които да се определят българските номинация за класацията Балкански атлет на годината.

Гласуването е отворено до 15 октомври 2011 за всички любители на атлетиката - състезатели, треньори, клубове, журналисти, фенове. Всеки има право да гласува само веднъж за българските номинации за Балкански атлет и Балканска атлетка 2011.

Можете да дадете своя вот ТУК>>.

В периода 20 октомври - 15 ноември 2011 г. в страницата на АБАФ (http://www.balkan-athletics.eu) ще бъде отворено онлайн гласуване, което ще определи Балканските атлет и атлетка на годината.

Водещи

Най-четени