Избраха Иван Иванов за номер 1 в Партизан през 2012 година 17.12 | 15:34

Бившият защитник на ЦСКА спечели най-много гласове в анкетата на официалния сайт на „гробарите"

От Краси Киров

Българският национал Иван Иванов заслужено беше провъзгласен за най-добрия играч на Партизан за изминаващата 2012-та година.

Бившият защитник на ЦСКА спечели най-много гласове - 2 156 в анкетата на официалния сайт на "гробарите".

Така освен признанието на треньора си и съотборниците, Иванов получи безапелационната подкрепа и на феновете, обирайки 34% от вота на 6 381 гласували в онлайн запитването.

В 11-годишната история на анкетата "Най-добър футболист на Партизан" българският бранител става третият победител от чужбина и първият от Европа.

През 2008-ма бразилецът Алмами Самори да Силва Морейра печели вота на привържениците, а през 2010-та за номер 1 е избран друг представител на "селесао" - Клеверсон Габриел Кордова - Клео.

Иван Иванов напълно резонно получава признанието от феновете на Партизан, защото беше неизменен титуляр през 2012-та година и се отчете с редица силни мачове и важни голове.

Негова е заслугата отборът да се класира в груповата фаза на Лига Европа през есента - той донесе победата с 1:0 над Тромсьо, която прати "гробарите" във втория по престиж евротурнир.

Иван Иванов обаче едва ли ще играе повече за сръбския шампион, защото към него има интерес от елитния италиански Киево, както и от руския гранд Рубин (Казан) и от ФК Краснодар.

Наскоро самият треньор на Иванов в Партизан - Владимир Вермезович - обяви, че българинът не само е най-добрият в отбора, но и най-добрият чужденец в сръбското първенство.

Водещи

Най-четени