Изненада! Холандци не изключват да паднат от България 21.03 | 09:16

Медиите там се чудят на странни решения на селекционера си преди мача в София

От iNews.bg

Макар отборът на Холандия да е смятан за фаворит за предстоящата футболна среща с националите на България, в страната на лалетата не изключват възможността и да се препънат в София. Водещият спортен журналист от "Ниската земя" Симон Зуаткрайс шокира с прогнозата си за предстоящата световна квалификация на 25 март в българската столица. "Поражение срещу България не е невъзможно", заяви репортерът. Той добавя обаче, че хубавото за Дани Блинд е, че бъдещето му не зависи от резултата в София.

Медиите в Холандия не приеха добре решението на Блинд да включи в състава 17-годишния Матис де Лигт от Аякс. Защитникът получи първа в кариерата си повиквателна за двубоя, както и за контролата с Италия на 28 март. "Лудо решение за важен мач", написа сайтът на телевизия НОС, цитиран от "Труд".

Пиер ван Хойдонк, бивш ас на Холандия, също критикува решението на Блинд. "Има риск, защото Матис играе като централен защитник, а не като дясно крило", каза Хойдонк. - И това ме притеснява. Матис бърка срещу отбори като Копенхаген и Екселсиор, а ни предстои важен мач".

Въпреки песимизма в медиите, 17-годишният бранител е на върха на щастието заради възможността да дебютира за националния отбор. "Когато ми казаха, че имам повиквателна, попитах защо се шегуват с мен. След това разбрах, че наистина съм повикан в тима. И сега имам буца в гърлото от вълнение", призна Де Лигт.

Източник: Sporta.bg

Водещи