Изненади за фаворитите в НБА 10.03 | 11:15

ЛеБрон с втори пореден слаб двубой след историческите 61 точки

От Иво Вецев

Основните фаворити за титлата в НБА - Оклахома, Маями и Индиана, записаха загуби в поредния кръг от НБА, изигран тази нощ.

В "Стейпълс Сентър" Кевин Дюрант и компания се оказаха безпомощни срещу най-слабия отбор в Западната конференция - Лос Анджелис Лейкърс, и регистрираха поражение със 110:114, а в голяма част от второто полувреме губеха с над 14 точки.

Две тройки на Фишър и една на Кевин Дюрант вдъхновиха гостите за обрат, но ужасяваща стрелба на Ръсел Уестбруук прати мача в полза на Лейкърс, а Кейт Бейзмор наниза 7 от последните 9 точки за своите, осигурявайки успеха.

Джоуди Мийкс пък имаше невероятна вечер, като записа 11-18 в стрелбата си, вкара 14-14 от линията за наказателни стрелби и завърши срещата с 42 точки. Кевин Дюрант записа трипъл-дабъл от 27 точки, 12 асистенции и 10 борби, но това се оказа недостатъчно за успеха.

Хийт също не се представиха на ниво, като допуснаха обрат и загуба от Чикаго Булс с 88:95 след продължения. ЛеБрон Джеймс и компания водеха през целия двубой, но силна последна четвърт на "биковете" вдъхнови успеха за домакините.

Със сирената за край на редовното време ЛеБрон можеше да отбележи, но топката му беше отнета от Джими Бътлър, който през цялата вечер показа, че има кой да спре Краля. Джеймс завърши със 17 точки от 23 стрелби и за пръв път от 2009 година насам не изпълни нито един наказателен удар.

Индиана Пейсърс последваха примера на останалите фаворити и загубиха гостуването си на Далас Маверикс със 94:105, въпреки че се задържаха близо до съперника си през целия двубой, с изключение на първата четвърт. Това беше и 4-о поредно поражение на Пейсърс, които имат само две победи от трансфера на Еван Търнър в тима в средата на февруари.

Водещи

Най-четени