Изпълкомът на УЕФА започна срещата си в София 28.03 | 11:08

Платини и компания ще обсъждат формата на евротурнирите и домакинството на Евро 2020

От Краси Киров

Тази сутрин започна заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФА, което се провежда в гранд хотел "София".

България за първи път е домакин на среща от подобен ранг нa европейската футболна централа.

На сбирката присъстват всички членове на Изпълкома на УЕФА, както и президента Мишел Платини. Както е известно Боби Михайлов също е член на най-силното звено в УЕФА.

Най-сериозните решения, които трябва да бъдат взети касаят формата на европейските клубни футболни турнири за следващите сезони.

Наскоро Платини намекна няколко пъти, че ще обсъди промяна на формата на Лига Европа защото турнира буквално бил "убит" от Шампионската лига.

Също така се очаква много важно решение, което касае България и домакинството на Европейското първенство през 2020 година.

Европейският форум ще се проведе под нова формула, а именно - с домакинството на различни градове на територията на континента. Днес ще се реши по какъв начин държавите ще се кандидатират за Евро 2020.

България все още няма стадион, който да приеме мачове от европейското, но дотогава има време и това може да провокира строителството на нов стадион.

След 16:00 часа Мишел Платини и генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино ще дадат пресконференция с решенията от Изпълкома.

Водещи