Изтеглиха жребия за Световното клубно първенство 10.10 | 12:35

През тази година надпреварата ще се проведе от 11 до 21 декември в Мароко

От Мариян Найденов

Снощи на специална церемония в Маракеш (Мароко) бе изтеглен жребият за юбилейното десето издание на Световното клубно първенство по футбол.

През тази година надпреварата ще се проведе от 11 до 21 декември в Мароко, а мачовете ще се играят на стадионите в Агадир и Маракеш.

Седем отбора ще си оспорват правото да станат световен клубен шампион, като имената на пет от тях вече са ясни, а останалите два ще станат ясни през ноември, след като бъдат излъчени победителите в Шампионската лига на Азия и Африка.

Турнира ще открият представителят на домакините Раджа Казабланка (Мароко) и новозеландският Оуклънд Сити, които ще ще играят квалификационен мач за класиране на четвъртфиналите на 11 декември в Агадир.

В спор за място на полуфиналите победителят от двубоя между Раджа Казабланка и Оуклънд Сити ще срещне мексиканския Монтерей. Другият четвъртфинал противопоставя шампионите на Азия и Африка. Двата мача са един след друг на 14 декември и ще се играят на 45-хилядния стадион "Агадир".

Шампионите на Европа и Южна Америка - Байерн (Мюнхен) и Атлетико (Минейро) започват участието си от полуфиналите. Победителят между първенците на Азия и Африка ще се изправи срещу баварския гранд на 17 декември в Агадир.

На следващия ден (18 декември) носителят на Копа Либертадорес Атлетико (Минейро) играе с един измежду Раджа Казабланка, Ауклънд Сити и Монтерей, а двубоят е на стадиона в Маракеш.

Победителите от двата полуфинала ще определят новия световен клубен шампион, като финалът и мачът за 3-4-то място са на 21 декември в Маракеш.

В досегашните девет издание на Световното клубно първенство с трофея са си тръгвали само европейски и южноамерикански отбори. Шампион през миналата година в Япония стана бразилският гранд Коринтианс.

Водещи

Най-четени