Илиан Илиев очаква здрава битка в Перник 03.11 | 13:35

"Това винаги е нещо повече от мач", посочи наставникът на Левски

От Константин Симидчийски

Старши-треньорът на Левски Илиан Илиев даде пресконференция преди утрешния двубой с Миньор в Перник.

За Илиев това е първо гостуване на "Стадиона на мира" с Левски, като специалистът потвърди, че отлично знае как са приемани мачовете със "сините" в Перник.

"В Перник винаги гледат на това като на нещо повече от мач. Запознахме нашите футболисти с особеностите на този двубой, като сме готови за битка. Ще изисквам от тях да бъдат по-агресивни и да търсят топката", заяви Илиан Илиев.

Тактикът не пожела да коментира информацията в медиите, че четирима футболисти на Миньор ще бойкотират предстоящия мач с Левски.

"Не искам да коментирам неща, случващи се в другите отбори. Нямам представа дали всичко това е истина, но Миньор си запази състава от миналия сезон и е труден за побеждаване", обясни той.

Илиан Илиев посочи ясно, че няма шанс неговите футболисти да подценят сблъсъка с "чуковете".

"Загубата от ЦСКА е твърде скоро, за да си позволим да подхождаме аристократично и да подценяваме съперниците. Загубихме мача с ЦСКА, но при победата им срещу Лудогорец видяхте, че те не са този отбор, за който ги представяха", коментира Илиев.

"Още в понеделник говорих с футболистите, че ако четат някакви неща по медиите и си позволят това да им влияе, то те не са за Левски", добави той.

Илиан Илиев потвърди, че Пламен Илиев ще играе срещу Миньор, а в края на сезона ще се подложи на операция от херния.

Относно създалото се напрежение около Владимир Гаджев, за когото се заговори, че ще бъде продаден, Илиев довери: "Около него се натрупа доста напрежение в последната година, но с последните си изяви повиши нивото си и е един от основните ни играчи. Без такива хора трудно бихме печелили някои от мачовете".

Водещи

Най-четени