Илиана Раева: Българският спорт си отива 09.05 | 19:14

Боли ме за целия български спорт, но явно колегите не разсъждават така, смята "златното" момиче на България

От Иво Вецев

Президентът на БФХГ Илиана Раева вярва, че Стефка Костадинова ще направи необходимите реформи, които трябва да се случат в Българския олимпийски комитет (БОК).

"БОК трябва да стои по-категорично като институция във всяка една от дейностите на българския спорт. Това, която казах своя твърдо зад думите си, смятам, че не е остро изказване. Така мисля аз, това е моята истина. Поздравявам Стефка - аз й вярвам и я обичам. За мен няма значение каква личност застава начело, а какво ще се направи.

За мен тъжното не е това което се случва. Изумена съм от българските мъже, българските политици. Български мъже вие унижожихте българската държава във всичките й социални сфери. Не може на такъв голям форум да няма изказвания", заяви Раева.

Тя стои зад думите си, че българския спорт си отива.

"Българският спорт си заминава и отива. Примерът не е Григор, той е примерът, че българският спорт го няма и само такива като него, които работят навън при други условия постигат успех. Аз съм жената, която най-малко може да се оплаква. Ние имаме успехи, аз ходя и се боря за пари. Мен ме боли за целия български спорт, но явно колегите не разсъждават така. Може те да не мислят така.

Живеем в един пълен абсурд. Много тежки неща ще кажа, не ме предизвиквайте, защото след това ще ме размахвате не по начина, по който съм искала да го кажа, а за да правите сензации. Може би скоро ще говоря открито и сериозно по темата спорт, но не сега. Много са сериозни нещата. Хората, които са във федерациите да не се облагодетелстват, а да работят за спорта. Аз съм много против един министър, който не знае какво прави там, в това министерство, и аз единствена го казвам, а вие го правите конфликт.

Стефка е един от почтените и правилните кандидати, заедно с Весела Лечева. За кого съм гласувала - това е мой личен избор. Но тук не мога да кажа това, което се прави в разни министерства. Да ми се спускат разни хора, да има такова силно вмешателства. Изначално е сбъркано всичко. Всичко е сбъркано в тая държава, съсипаха, унищожиха държавата", завърши Раева.

Водещи