Илиана Раева подаде оставка като треньор на ансамбъла 12.09 | 13:39

Треньорката обяви, че има желание да промени нещо в професионалния си живот

От Краси Киров

Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева подаде оставка. Днес грациите се събраха за първи път на тренировка след края на Олимпийските игри в Лондон, където останаха на 6-то място. Мястото на Раева ще бъде заето от една от досегашните й помощнички Ина Ананиева.

"Аз няма да остана. Във всички случаие идеята ми да е остана близко до отбора. Мисля, че дадох страшно много от себе си. Много съм доволна и щастлива от това, което постигнах. Разбира се можеше да бъде много по-добре на Олимпиадата," заяви Илиана Раева пред ефира на ТВ7.

"Но точно тук искам уточня, че причината за моето напускане в никакъв случай не е слабото представяне на Олимпиадата в Лондон. Чувствам се вече изразходена. Имам желание да променя нещо в професионалния си живот," добави разчувствено Раева.

До края на годината грациите ни имат само едно състезание от вътрешния календар - държавния шампионат за ансамбли в зала "Универсиада" в началото на ноември.

Капитанката на тима Михаела Маевска също трябва да обяви своето решение дали ще остане в отбора след като мина под венчилото наскоро.

Под ръководството на Илиана Раева ансамбълът ни в художествената гимнастика отново се завърна на световния връх. Грациите ни зарадваха цяла България със спечелването на златния медал от Световното първенство в Монпелие. Също така този атрактивен спорт се завърна в България, където се проведоха две състезания от Световната купа в зала "Арена Армеец", където нашите момичета ни зарадваха и с няколко златни медала.

Най-четени