Индиана на победа от финала, Клипърс изравни на Оклахома 12.05 | 10:48

Плейофите в НБА продължават с пълна сила

От Мариян Найденов

Отборите на Лос Анджелис Клипърс и Индиана Пейсърс се поздравиха с победи в четвъртите си мачове от втория кръг на плейофите в НБА.

"Ножиците" се наложиха със 101:99 точки при домакинството си на Оклахома Сити Тъндър в Западната конференция и изравниха резултата в серията на 2:2.

Клипърс започнаха срещата лошо, като гостите стигнаха до преднина от 22 точки в средата на мача, но след това домакините се хвърлиха и стигнаха до равенство при 94:94 две минути преди финалната сирена, а след това осъществиха и обрат за крайното 101:99.

Звездата на "ножиците" Крис Пол завърши двубоя с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 асистенции, а най-резултатен бе Блейк Грифин с 25 пункта. Джамал Крауфорд добави 18 точки, също толкова вкара и резервата Дарън Колисън, а ДеАндре Джордан овладя 14 борби.

Над всички за "гръмотевиците" бе лидерът им Кевин Дюрант, който стана топреализатор на мача с 40 точки. Ръсел Уестбрук се отличи с 27 точки, но пропусна тройка със сирената, с която можеше да реши срещата в полза на Тъндър.

На Изток отборът на Индиана Пейсърс поведе с 3:1 победи в серията с Вашингтон Уизърдс, след като се наложи с 95:92 при гостуването си на столичаните.

Пол Джордж вкара рекордните в кариерата си в плейофите 39 точки и добави 12 борби за успеха на "пешеходците", който вече са само на един успех от класиране на финала в конференцията.

Индиана изоставаше със 17 точки след изтичането на първите две четвъртини, но със силна игра след почивката отборът успя да стигне до обрат.

Рой Хибърт се отличи със 17 точки и 9 борби за успеха на "пешеходците", Джордж Хил добави 15 точки, а Дейвид Уест бе близо до дабъл-дабъл с 14 точки и 8 асистенции. Брадли Бийл стана топреализатор за Вашингтон с 20 точки, а Тревор Ариза добави 16.

Водещи

Най-четени