Индийска компания придоби 42.5% от акциите на Форс Индия 13.10 | 07:19

Оглавяваната от Субрата Рой Сахара компания "Сахара Индия Паривар" вече официално е част от семейството на Формула 1, а сделката е на стойност 100 милиона долара

От Константин Симидчийски

Индийската компания за спортен промоутинг "Сахара Индия Паривар" закупи 42.5% от акциите на отбора от Формула 1 Форс Индия, който ще бъде преименован на Сахара Форс Индия, бе обявено преди броени часове.

Сделката е на стойност 100 милиона долара, като новината бе потвърдена на специална пресконференция в Нов Делхи. Босът на Форс Индия Виджай Малия ще запази своите 42.5% от акциите на тима, като останалите 15% остават в ръцете на фамилия Мол, които станаха съсобственици по време на ерата "Спайкър".

Шефът на "Сахара" Субрата Рой Сахара заяви, че "Индия продължава да достига нови висоти във всички сфери, включително и спорта", добавяйки: "Формула 1 винаги е бил бастион на западната цивилизация, а включването на Индия в този вълнуващ спорт е въпрос на чест за всички индийци".

"Чувствам се много горд, че "Сахара" вече е съсобственик на единствения индийски отбор във Формула 1. Сигурен съм, че заедно ще донесем много лаври на нашата обична нация".

Виджай Малия също прие с адмирации сключената сделка със "Сахара Индия Паривар", която идва едва три седмици преди първото в историята Гран при на територията на страната.

"Радостен съм да посрещна Субрата Рой Сахара като в ролята му на президент на Сахара Форс Индия", заяви Малия. "Вярно е, че за мен бе въпрос на чест да поставя Индия на картата на Формула 1, както и да вдигна представянето на отбора до настоящото му ниво".

"Сахара Груп" е идеалният партньор на Форс Индия в задачата ни за още по-голям успех във Формула 1. Това е компания, изиграла важна роля за развитието на спорта в страната", добави Малия.

Водещи