Инерхофер доволен от победата си в Банско 26.02 | 18:04

Италианецът може да не стартира в утрешния слалом

От Методий Методиев

Световният шампион в супергигантския слалом Кристоф Инерхофер, който спечели днешната суперкомбинация в Банско, заяви, че е леко изненадан от първото си място в България. Италианецът обаче уверено добави, че по този начин е показал, че световната му титла не е била случайна в Германия.

"Леко съм изненадан от първото си място, но аз знаех, че съм достатъчен бърз на слалома. Последните 10 дни бяха доста натоварени за мен, защото давах постоянно интервюта, имах много снимки и ангажименти, така че нямах много време да тренирам. Карах добре в слалома и мисля, че тук бе ключа за успеха ми", заяви Инерхофер след края на състезанието.

"Днес определено показах, че титлата ми от Гармиш не е случайност, тъй като бяха доста добър в Супер-Г, а освен това се справих добре и в слалома. С моя треньор често спорехме, тъй като така и не успявах да покажа възможностите си в дисциплината, в която триумфирах днес. Знаех си, че ще мога да повторя успеха от Германия", сподели още италианецът.

"Преди да пристигнем в България, бяхме сигурни, че ще се състезавам в слалома, но след днешния успех се чувствам малко уморен", заяви Инерхофер на въпрос, дали ще стартира утре в слалома на Банско. "Ще видя как ще се чувствам след партито по-късно тази вечер и тогава ще решим дали да се пусна в утрешното състезание".

Водещи

Най-четени