Интер изпусна Тотнъм в историческо зрелище на "Сан Сиро" 14.03 | 22:40

Италианският тим бе близо до сензационен обрат, но малко не достигна на "нерадзурите"

От iNews.bg

Миланският гранд Интер изнесе удивителен мач, но остана на косъм от чудото срещу английския Тотнъм във втори 1/8-финален двубой от Лига Европа на "Стадио Сан Сиро".

След като загубиха с 0:3 първата среща в Лондон, днес "нерадзурите" спечелиха с 4:1 след продължения, но отпадат от надпреварата заради инкасирания гол на чужд терен. Редовното време в Милано завърши при резултат 3:0, след като точни за домакините бяха Антонио Касано и Родриго Паласио, а Уилям Гала си отбеляза автогол.

Така се стигна до две продължения от по 15 минути, където решаващо за крайния изход се оказа попадението на Емануел Адебайор. В 110' Рикардо Алварес върна Интер в играта, вкарвайки за 4:1, но италианците не намериха сили за решителен пети гол.

Така Тотнъм се класира успешно за 1/4-финалите и утре ще научи следващия си съперник, но Интер напуска турнира с гордо вдигната глава. Никой не очакваше, че италианците са способни на подобно нещо, за което свидетелстваха и полупразните трибуни на "Сан Сиро". Футболистите на Андреа Страмачони обаче доказаха, че имат силен дух, който може да им помогне в битката за третото място в Серия А.

Андреа Страмачони избра схема с двама нападатели, като Антонио Касано и Родриго Паласио стартираха в атаката на Интер. Матео Ковачич, Валтер Гаргано, Естебан Камбиасо и Фреди Гуарин оперираха в средата на терена, а Рики Алварес остана на пейката. Аржентинецът все пак се появи в игра след почивката.

В отсъствието на наказания Гарет Бейл, Джърмейн Дефоу и Емануел Адебайор оформиха партньорство в атаката на Тотнъм. Джейк Ливърмор и Гилфи Сигурдсон трябваше да действат по двата фланга, а Муса Дембеле и Скот Паркър започнаха в средата на терена. Аарън Ленън остана извън стартовите единадесет, но също се появи в игра през втората част.

Интер започна устремено срещата, макар и пред полупразни трибуни. Сред играчите на Тотнъм пък се усещаше известна лежерност, вероятно продиктувана от солидния аванс на британците.

Още в 12' Тотнъм бе предупреден, след като Антонио Касано изкочи на добра позиция в наказателното поле. Италианският национал обаче стреля твърде слабо, пращайки топката в ръцете на Брад Фридъл. В 20' обаче ФантАнтонио бе безпощаден, откривайки резултата на "Сан Сиро". Касано засече с глава центриране на Паласио и даде ход за знаменит обрат, вкарвайки за 1:0.

Тотнъм продължи да се представя колебливо в отбрана, а в 26' само късметът спаси "шпорите" от втори гол. Родриго Паласио излезе очи в очи с Фридъл, но прехвърлящият му удар кацна върху горната греда.

До почивката Интер продължи да атакува, но чудесен шанс за гол се откри и пред гостите. Малко преди почивката Емануел Адебайор се озова сам срещу Ханданович, но опитът на тогоанеца за прехвърлящ изстрел се оказа неточен.

Второто полувреме стартира кошмарно за Тотнъм, след като "нерадзурите" нямаха нужда от много време, за да удвоят резултата. Правещият отличен мач Родриго Паласио бе изведен на чиста позиция и без колебания прати топката зад Брад Фридъл - 2:0.

Футболистите на Интер вече знаеха, че са съвсем близо до неочакван обрат, като играчите на Страмачони започнаха да търсят така важния трети гол. Усилията на "нерадзурите" дадоха резултат петнадесет минути преди края, когато двубоят бе вкаран в продължения. Антонио Касано опита изстрел от пряк-свободен удар, а топката се отклони в крака на Уилям Гала, преди да влети в мрежата на Тотнъм - 3:0.

Последните десет минути също предложиха емоции, а Интер пропиля великолепен шанс да реши всичко. Преди това Самир Ханданович спаси силен изстрел на Ноутън, а в 92' Камбиасо пропусна непростимо. Грешка на Гала изведе аржентинеца очи в очи с Брад Фридъл, но изстрелът му с левия крак мина на сантиметри покрай дясната греда.

Така удивителният сблъсък на "Сан Сиро" навлезе в продължения, които стартираха с по-силна игра на гостите. Вероятно уморени от усилията си до момента, играчите на Интер отстъпиха инициативата на своя гост, което и доведе до фатални за тях последици.

Още в първите минути на добавеното време, Тотнъм пропиля два шанса за важен първи гол в мрежата на Интер. Първо Ханданович спаси удар с глава на Вертонген, а секунди по-късно Уилям Гала не успя да уцели вратата от чиста позиция. Интер обаче бе наказан в 97', когато Емануел Адебайор отново наклони везните в полза на "шпорите". Ханданович отрази далечен удар на Дембеле, но Адебайор протегна крак и осъществи добавка за 3:1

И това обаче не бе всичко в днешната магична вечер в Милано. Скоро след старта на второто продължение от 15 минути, Интер отново успя да се върне в мача. Антонио Касано центрира брилянтно в наказателното поле на Тотнъм, където резервата Рикардо Алварес с глава отбеляза за 4:1. Така Интер имаше нужда от още само един гол, за да продължи към следващата фаза.

"Нерадзурите" имаха ограничено време на разположение, като италианският тим търсеше начини за отбелязване на решаващ пети гол. В 115' Ранокия стреля с глава, но твърде неточно. В 117' Касано отново центрира за Рики Алварес, но този път аржентинецът остана под топката. Две минути по-късно отново Андреа Ранокия получи шанс да стреля с глава, но и този път бранителят не успя да насочи топката към мрежата.

Водещи

Най-четени