Интер обърна Лацио във вълнуващо дерби на "Олимпико" 10.05 | 23:41

За първи път през сезона "орлите" загубиха, след като бяха открили резултата

От Даниел Любомиров

Интер се превърна в първия отбор в Серия А този сезон, който осъществява обрат като гост на Лацио, след като "нерадзурите" се поздравиха с успех 2:1 в дербито от 35-ия кръг на "Олимпико" в изключително драматичен и вълнуващ мач.

Подробности и видео вижте в Sporta.bg

Домакините започнаха по обичайния си силен начин и след пробив на Фелипе Андерсон по лявото крило Антонио Кандрева получи топката на идеална позиция в наказателното поле, след което с премерен изстрел не остави шанс на Самир Ханданович – 1:0.

Ернанес наказа бившия си клуб с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар в 27-ата минута, като за нарушението срещу откъсващия се сам срещу вратаря Родриго Паласио бе изгонен бранителят на домакините Маурисио.

И "нерадзурите", и "орлите" имаха достатъчно изгодни възможности за още голове до края на първата част, но страхотни изяви на вратарите съхраниха равенството. След почивката Интер очаквано наложи натиск, но пропуските пред вратата на домакините не спираха.

Мауро Икарди изпусна дузпа в 63-ата минута и не можа да увеличи головата си сметка през сезона, а за нарушението в наказателното поле именно срещу аржентинеца бе изгонен директно стражът на "орлите" Федерико Маркети.

Едва в 84-ата минута Ернанес успя да се откъсне от защитата на Лацио и с премерен изстрел съвсем да закопае бившия си тим и да донесе бляскава победа за Интер – 1:2. За първи път през сезона Лацио записа поражение, след като първи бе повел в резултата.

Отборът на Стефано Пиоли остава на трето място с 63 точки и не можа да изпревари Рома (64), който вчера отстъпи също с 1:2 като гост на Милан. Така Милано спечели категорично сблъсъка между два от големите италиански футболни центрове, а с успеха си Интер натрупа актив от 52 пункта, който му отрежда седмо място и надежди за европейска квота – само на две от "нерадзурите" е шестият Сампдория.

Водещи

Най-четени