Интер с първа победа от 4 мача в Серия А 12.01 | 23:50

Пескара се оказа жертва на "нерадзурите" въпреки кадровите им проблеми

От Даниел Любомиров

Интер прекрати поредицата от 3 мача без победа в Серия А и поне за няколко часа се доближи на 1 точка до второто място, след като подчини с 2:0 опашкаря Пескара.

"Нерадзурите" продължиха серията си без загуба като домакин и вече имат 11 мача от последното поражение с 0:2 от Сиена на 23-ти септември.

Родриго Паласио откри резултата в 31-ата минута и вече има 9 гола на сметката си през сезона, 6 от които в Серия А.

2:0 направи Фреди Гуарин след подаване именно на Паласио, като за бившия халф на Порто попадението бе под номер 6 за кампанията във всички турнири досега.

Вижте тук видео от головете в мача.

Интер вече има 38 точки в актива си и изостава с 1 от Наполи и Лацио, докато Ювентус е лидер с 44 пункта. И трите отбора пред "нерадзурите" в класирането са с мач по-малко и утре ще изиграят срещите си от 19-ия кръг.

Пескара продължава борбата си за оцеляване с 20 точки на 16-та позиция, като "делфините" все още са с 4 пункта над зоната на изпадащите.

Диего Милито не можа да запише своя мач номер 200 в елита на Италия, тъй като контузия му позволи да влезе в групата за срещата единствено като резерва. Новопривлеченият ветеран Томазо Роки пък отново се появи в игра в заключителната фаза на двубоя, но отново не успя да запише своя гол номер 100 в Серия А.

Пескара не можа да запише втората си победа като гост на Интер в историята въпреки символиката – през 1987-ма година "делфините" печелят с 2:0 на "Меаца", а настоящият им треньор Кристиано Бергоди направи дебюта си в Калчото именно в този сблъсък.

Наставникът на Интер Андреа Страмачони имаше много кадрови проблеми преди кръга в Серия А – Андреа Ранокиа и Жуан Жесуш бяха наказани. Листът с контузените е дори по-дълъг – Валтер Самуел, Деян Станкович, Лука Кастелаци, Рикардо Алварес и Юто Нагатомо.

Диего Милито, Валтер Гаргано, Габи Мудингай и МакДоналд Марига можаха да влязат единствено в групата на мача, но го изгледаха от пейката. Така 18-годишният Марко Бенаси записа дебюта си сред титулярите за "нерадзурите" в халфовата линия, като си партнираше с Фреди Гуарин, Естебан Камбиасо и Алваро Перейра.

Антонио Касано за пореден път се отчете с много силни изяви в атака, въпреки че не се разписа – той обаче бе в основата на всички опасни акции на домакините и участва дейно в изработването на първия гол.

В 31-ата минута извеждащ пас на Кристиан Киву бе отклонен към Паласио именно от Касано, а Ел Тренца пое топката и с премерен изстрел не остави шансове на вратаря Матиа Перин – 1:0.

Това бе първият гол на Паласио от 18-ти ноември, когато се разписа при равенството 2:2 с Каляри в Серия А.

Като цяло в мача домакините имаха подчертано превъзходство и съвсем резонно стигнаха до втори гол след почивката. В 55-ата минута Жонатан изведе Паласио в наказателното поле, нападателят финтира защитник и подаде на връхлитащия Гуарин, който порази мрежата за крайното 2:0.

Водещи

Най-четени