Интер се поздрави с успех над Торино 16.09 | 23:51

"Нерадзурите" спечелиха чрез головете на Диего Милито и Антонио Касано

От Даниел Любомиров

Интер разочарова препълнения стадион "Олимпико" в Торино и спечели визитата си на новака в Серия А с 2:0 в късния мач от неделната програма на 3-ия кръг в Калчото.

"Нерадзурите", които играеха с резервните си бели екипи, постигнаха труден успех над завърналия се в елита амбициозен тим на Торино. Голмайсторите за бившия европейски клубен шампион бяха Диего Милито в 13-ата и новопривлеченият италиански национал Антонио Касано в 84-ата минута.

Домакините от Торино могат да съжаляват за поведението на защитата си при първото попадение, когато Принца получи достатъчно пространство в наказателното поле, за да стреля спокойно.

След този момент от срещата новаците в Серия А се активизираха и в големи периоди от срещата надиграваха по-именития си опонент, но липсата на класа в атака ги лиши от гол. При една от редките си контраакции след почивката пък резервата Касано получи топката на десетина метра от вратата и майсторски се завъртя, за да матира вратаря Жан-Франсоа Жиле.

Така Интер вече има 6 точки в Калчото и продължава безупречния си поход далеч от дома – пораженията на "нерадзурите" дойдоха в срещите на "Джузепе Меаца", като последната беше преди паузата за световните квалификации с 1:3 от Рома.

Торино записа първа загуба в шампионата и остава с 4 пункта след 3 кръга, но отново направи добро впечатление с откритата си игра, която се оказа безрезултатна заради многото неточни отигравания на офанзивните футболисти.

През първото полувреме Интер изработи прецизно само една атака и тя се оказа голова – в 13-ата минута защитата на домакините бе разкъсана от отлично подаване за Милито в пеналтерията. Принца с прецизен изстрел в долния ляв ъгъл не остави никакви шансове на Жиле – 0:1.

В оставащите минути до края на полувремето инициативата бе изцяло в редиците на Торино, но домакините не можаха да провокират стража на Интер Самир Ханданович да показва класа. Неточните им удари обричаха на провал всеки опит да бъде изравнен резултатът.

След почивката картината бе същата, като неприятно впечатление правеха множеството грешки от страна и на двата отбора.

В крайна сметка Касано, който замени Уесли Снайдер, се оказа на върха на контраофанзива на гостите в 83-ата минута, за да получи удобна топка отляво в наказателното поле. Италианският национал се обърна на 90 градуса и прониза мрежата на домакините за втори път и фиксира крайното 0:2.

Водещи

Най-четени