Интер удари спирачки в Бергамо 11.11 | 23:43

"Нерадзурите" прекъснаха серията си от десет поредни победи

От iNews.bg

Отборът на Аталанта прекъсна впечатляващата серия от десет поредни победи на Интер във всички турнири, след като тази вечер тимът от Бергамо спечели с 3:2 домакинството си на "нерадзурите" в среща от 12-ия кръг на Серия А.

По този начин Интер отново изостана на 4 точки зад лидера и действащ шампион Ювентус, който снощи разгроми с 6:1 тима на Пескара. "Нерадзурите" се намират на втора позиция с актив от 27 точки, разполагайки с една повече от третия Наполи. Аталанта записа трета поредна победа и се изкачи на 6-а позиция във временното класиране.

Джакомо Бонавентура и Херман Денис на два пъти бяха точни за домакините, докато Фреди Гуарин и Родриго Паласио вкараха за Интер. Техните попадения обаче не стигнаха за нещо повече в днешната вечер.

Наставникът на Интер Андреа Страмачони заложи на тризъбеца Касано - Милито - Паласио в предни позиции, докато Валтер Гаргано и Фреди Гуарин оформиха двойка вътрешни полузащитници. Хавиер Санети и Юто Нагатомо стартираха на двата фланга, докато Матиас Силвестре, Жуан и Естебан Камбиасо стартираха в защита.

Атаката на домакините бе водена от Херман Денис и Максимилиано Моралес, докато на фланговете започнаха Джакомо Бонавентура и Езекиел Скелото.

Срещата на "Стадио Атлети Адзури д'Италия" започна комшмарно за гостите, които допуснаха гол след само девет минути игра. Домакините от Аталанта организираха първата си смислена атака в двубоя, която завърши и с гол в мрежата на Ханданович. Джакомо Бонавентура успя да изпревари Силвестре в наказателното поле на Интер и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Попадението на Бонавентура вдъхнови истински домакините, като последваха трудни минути за "нерадзурите". Аталанта се хвърли в преследване на втори гол, но такъв не последва. Нови попадения в Бергамо нямаше и до почивката, макар и пред двата тима да се отвориха възможности за такива. В 20' Консили лиши Родриго Паласио от сигурен гол, а в 33' домакините пропуснаха шанс да удвоят. Денис получи подаване от Скелото и стреля от близка дистанция, но непростимо пращайки топката над гредата.

До почивката нов шанс се откри и пред Интер, но отново Родриго Паласио не успя да преодолее Андреа Консили.

След почивката в Бергамо стана далеч по-горещо, като събитията на терена ставаха все по-драматични. Между 56' и 60' двата тима си размениха по един гол, като първи вкараха гостите. Фреди Гуарин изпълни по фантастичен начин пряк-свободен удар пред вратата на Аталанта и отбеляза за 1:1.

Радостта на "нерадзурите" обаче не трая дълго, защото скоро след това Аталанта отново излезе напред в резултата. Моралес получи подаване отдясно и центрира към Херман Денис, който от лесна позиция насочи топката към мрежата за 2:1.

Головете продължаваха да валят един след друг, а в 66' Аталанта дори успя да удвои преднината си. Силвестре фаулира Моралес в пеналтерията на Интер и предизвика дузпа, която Херман Денис не пропусна, вкарвайки за 3:1.

Последните десет минути в Бергамо също не бяха лишени от емоции, като гостите от Милано отказваха да се предадат. В 84' Интер върна надеждите си поне за точка, а точен най-сетне бе Родриго Паласио, който направи два сериозни пропуска през първата част. Аржентинецът получи подаване от Гуарин и с левия крак матира Консили за 3:2, осигурявайки напрегнати последни минути на домакините.

 До края на срещата Интер опита с всички сили да стигне до изравнително попадение, но и влизането в игра на Рики Алварес, Алваро Перейра и Марко Ливая не помогна на "нерадзурите".

Водещи

Най-четени