Интересни битки във финалния ден на PTC Victoria Bulgaria Open 05.10 | 10:01

Днес ще бъде определен новия шампион в турнира

От Краси Киров

Предстои финалният ден на снукър шоуто PTC Victoria Bulgaria Open в софийската зала "Универсиада"!

В третото поредно издание на надпреварата на българска земя ще бъде излъчен нов шампион, след като вчера носителят на титлата от 2013­-та Джон Хигинс бе елиминиран от Джъд Тръмп, който пък спечели дебютния турнир у нас в хотел "Рамада" преди две години.

Шестнадесет майстори на щеката продължават по пътя към трофея, като със сигурност дори полуфиналите този път ще са различни – освен Хигинс, вчера отпаднаха Нийл Робъртсън и Бари Хоукинс, а Рони О'Съливан не участва.

Осминафиналите започват в 10 часа сутринта, четвъртфиналите са насрочени за 13 часа, полуфиналите стартират в 16:00, а финалът е предвиден за 20 часа.

Мачовете в неделя са по­ малко в сравнение с петък и събота, затова е почти изключено като вариант да има забавяне на даден двубой. Със сигурност финалът ще започне в посоченото време, като при евентуално проточване на някой полуфинал, просто класиралият се ще има по­малко минути пауза между двата мача.

Гледайки формата на турнира, има вероятност да гледаме звезден четвъртфинал между Марк Селби и Шон Мърфи, както и финал между един от двамата и Джъд Тръмп.

Световният шампион Марк Селби обаче изглежда твърдо решен да прибави и тази титла към колекцията си, след като за първи път намери място сред топ 16 на PTC Victoria Bulgaria Open.

Веселяка от Лестър ще се изправи срещу Роби Уилямс в бита за място на 1/4­ финалите. Именно този двубой е сред трите фаворита на Евроспорт Интернешънъл за директно излъчване от телевизионната маса в зала "Универсиада".

По прогноза на Sporta.bg обаче ще се даде предимство на дуела между най­-популярната двойка осминафиналисти – световният шампион от 2005­-та Шон Мърфи и шесткратният финалист в "Крусибъл" и носител на общо 29 титли (10 ранкинг) Джими Уайт.

Разбира се, телевизията може да предпочете да излъчва двубоя на Джъд Тръмп с Майкъл Уозли, но със сигурност четвъртфиналният двубой в пряк ефир ще бъде между победителите от двойките Селби – Уилямс и Мърфи – Уайт, ако надделеят по­ високопоставените майстори на щеката.

Единствено Джъд Тръмп, Шон Мърфи, Марк Дейвис и Джими Робъртсън са играли и преди на тази фаза на турнира в България. За разлика от много други турнири от серията РТС, този у нас винаги е излъчвал за финалисти елитни състезатели в отлична форма, а не изненадващи претенденти.

Сред осминафиналните мачове най­сериозно внимание ще приковат, естествено, Селби – Уилямс, Мърфи – Уайт и Уозли – Тръмп, но любопитен сблъсък е и Джо Пери – Питър Ебдън или пък Рики Уолдън срещу Мартин Гулд.

Тийнейджърите Майкъл Уайт и Лука Бресел впечатляват със скоростта и тактическата си грамотност до момента, като се изправят срещу по­опитните Джими Робъртсън и Марк Кинг.

В специално интервю за Sporta.bg Марк Дейвис изрази надежда, че именно тук ще постигне първия си турнирен успех, така че ще е интересно да се наблюдава представянето му срещу коравия съперник Алан МакМанъс. Насладете се на финалния ден на снукър шоуто PTC Victoria Bulgaria Open!

Осминафинални мачове (от 10 часа):

Марк Селби – Роби Уилямс

Шон Мърфи – Джими Уайт

Майкъл Уайт – Джими Робъртсън

Лука Бресел – Марк Кинг

Рики Уолдън – Мартин Гулд

Марк Дейвис – Алан МакМанъс

Джо Пери – Питър Ебдън

Майкъл Уозли – Джъд Тръмп

Водещи

Най-четени