Ирландия си тръгва от Евро 2016, домакините продължават напред 26.06 | 18:15

На четвъртфиналите Франция ще се сблъска с победителя от мача Исландия – Англия

От iNews.bg

Франция се класира за четвъртфиналите на Евро 2016 след победа с 2:1 над Ирландия. Въпреки че още във 2-ата минута вече изоставаха в резултата, "петлите” сътвориха пълен обрат.

В герой за домакините на първенството се превърна нападателят Антоан Гризман, който реализира и двете попадения за своя тим съответно в 58-ата и 61-ата минути. Преди това Роби Брейди изведе "детелините” напред от дузпа. Ирландия завърши срещата с 10 души, след като главният арбитър на двубоя Никола Рицоли показа директен червен картон на Шейн Дъфи за нарушение срещу Гризман. Двубоят на "Стад дьо Люмиер” в Лион започна кошмарно за домакините, след като само минута след неговото начало Ейре получи право да изпълни 11-метров наказателен удар. Пол Погба фаулира Шей Лонг и Рицоли посочи бялата точка. Зад топката застана Роби Брейди, който не сбърка и вдигна на крака феновете на "детелините”.

Домакините опитаха да отговорят мигновено, но удари на Пайе и Гризман не попаднаха в целта. От своя страна ирландците можеха тотално да съкрушат своя съперник с втори гол. В 20-ата минута Дарил Мърфи стреля опасно, но Лорис се намеси решаващо и спаси. До края на полувремето по-активният тим очаквано бе този на Франция, но "петлите" така и не успяха да пробият добрата защита на съперника. На почивката Дидие Дешан предприе доста смел ход, заменяйки опорния си халф Н’Голо Канте за сметка на Кингсли Коман. Това даде нужния резултат и "петлите” успяха да наложат сериозен натиск пред противниковата врата. Само три минути след подновяването на играта Лоран Кошчелни бе много близо до изравняване, но ударът му глава премина покрай целта.

Все пак в 58-ата минута Франция стигна до гол. В негов автор се превърна Антоан Гризман, който засече с глава центриране на Бакари Саня. Три минути по-късно отново Гризман взриви трибуните на "Стад дьо Люмиер” с втория си гол в мача. Дълго подаване на Кошчелни намери Оливие Жиру, който майсторски с глава свали към Гризман. Останал на чиста позиция номер "7” не сбърка и направи обрата пълен. В 66-ата минута Ирландия остана с човек по-малко, след като Шейн Дъфи извърши нарушение срещу откъсващия се абсолютно сам Гризман и заслужено получи червен картон.

Благодарение на численото си превъзходство французите можеха да вкарат и трето попадение, но с пропуски се проявиха Жиняк, Кошчелни и Гризман. Все пак до края домакините спокойно удържаха преднината си и се поздравиха с успеха. Така Франция продължава напред, докато Ейре напуска надпреварата, отбелязва БГНЕС. На четвъртфиналите съперник на "петлите" ще бъде победителят от двубоя между Англия и Исландия.

Водещи

Най-четени