Исинбаева взриви "Лужники" с трета световна титла 13.08 | 21:56

Руската легенда, която единствена в света е преодолявала границата от 5 метра, обяви преди шампионата, че това ще бъде последното състезание в кариерата ѝ

От Мариян Найденов

Световната рекордьорка Елена Исинбаева стана световна шампионка в дисциплината овчарски скок на Световното първенство по лека атлетика в Москва.

31-годишната Исинбаева, която е двукратна олимпийска шампионка от Атина 2004 и Пекин 2008, триумфира с 4,89 метра и вдигна на крака зрителите на стадион "Лужники". Така тя заслужи трета световна титла след успехите си в Хелзинки 2005 и Осака 2007.

Рускинята направи и опит да подобри със сантиметър световния си рекорд, но направи три неуспешни опита на 5,07 метра.

На второ място с резултат 4,82 метра завърши действащата олимпийска шампионка Дженифър Сур (САЩ). За бронзовото отличие се пребори сребърната медалистка от Игрите в Лондон 2012 Ярислей Силва (Куба), която даде същия резултат - 4,82 метра, но остана трета заради по-многото си неуспешни опити.

Бразилката Фабиана Мурер разочарова с представянето си и не успя да защити титлата си от Дегу 2011, като остана едва пета с 4,65 метра.

Елена Исинбаева, която единствена в света е преодолявала границата от 5 метра, обяви преди шампионата, че това ще бъде последното състезание в кариерата ѝ.

Водещи

Най-четени