Искат 100 лева от фенове на Левски за мача в Ботевград 19.05 | 14:55

Ръководството на Балкан с поредно странно решение преди решаващата среща

От Иво Вецев

Ръководството на Балкан (Ботевград) направи влизането на фенове на Левски в "Арена Ботевград" немислимо, след като предостави билети на стойност 100 лева на "сините".

Причината е недоволството след мач №3, в който феновете на Балкан трябваше да си купят билети на стойност между 10 и 19 лева, тъй като от Левски взеха решение с билетите за юбилея на отбора да се влиза и за мача срещу Балкан.

Все пак в зала "Универсиада" имаше над 300 фена на Балкан, част от които влязоха с пропуски и на стойност 5 лева. Действията на на ръководството на Балкан са в разрез и с правило на НБЛ, което гласи: 17.2. Въз основа на официална писмена заявка, постъпила до 36 часа преди началния час на срещата, БК домакин е задължен да предостави на гостуващия отбор входни билети до 10% от наличните седящи места в спортната зала, в която се провежда срещата с единична цена еднаква с тази за цялата публика.

Освен това мачът остава извън българския ефир, след като домакините не пожелаха да променят началния час на срещата, след като бяха помолени от NEWS7 и ръководството на НБЛ.

Повече информация за скандала вижте в Sporta.bg

Водещи