Испанец изхвърли Федерер от US Open 03.09 | 09:16

Така дългоочакваният четвъртфинал между Федерер и Рафаел Надал няма да се състои, а вместо това ще наблюдаваме испански сблъсък между Рафа и Томи Робредо

От Мариян Найденов

Томи Робредо поднесе голямата изненада на US Open, след като изхвърли от турнира един от фаворитите за титлата - Роджър Федерер след победа със 7:6(3), 6:3, 6:4.

Така дългоочакваният четвъртфинал между Федерер и Рафаел Надал няма да се състои, а вместо това ще наблюдаваме испански сблъсък между Рафа и Робредо.

Швейцарецът бе далеч от познатото си ниво, като допусна много непредизвикани грешки, докато Робредо показа тенис от най-висока класа и заслужено се поздрави с победата.

Срещата започна чудесно за испанеца, който проби Федерер още при първия му сервис гейм, но малко по-късно швейцарецът върна пробива. Стигна се до 4:4, при което Робредо отново проби подаването на съперника си и сервираше за първия сет. Федерер обаче не се предаде и веднага върна пробива, но в последвалия тайбрек испанецът бе безапелационен, спечелвайки го със 7:3 точки, а с това и сета.

Втората част също бе много оспорвана и премина през куп обрати, но Робредо показа по-здрави нерви и успя да реализира единствената си възможност за пробив, за да поведе с 5:3, а след това не сбърка на свой сервис, дръпвайки с 2:0 в сетовете.

Третият сет се разви подобно на втория, като Федерер отново изпусна няколко шанса да пробие подаването на испанеца, докато Робредо успя да стори това веднъж, но този пробив се оказа напълно достатъчен, за да затвори сета с 6:4, а с това и мача, постигайки първата си победа над швейцареца от общо 11 изиграни мача.

Водещи

Най-четени