Испания надви Хаити в САЩ 09.06 | 09:26

"Ла фурия" има и двубой с Ирландия преди Купата на Конфедерациите

От Божидар Азманов

Испания победи Хаити с 2:1 в контролна среща, част от американското турне на "Ла фурия".

 

На стадиона в Маями испанците започнаха страхотно срещата и в осмата минута излязоха напред с попадение на Санти Касорла в 8-та минута. Футболистът на Арсенал се разписа по много красив начин, реализирайки с удар от 20-тина метра.

 

В 19-та минута резултата набъбна на 2:0. Грешка в защитата на Хаити позволи на Хуан Мата да открадне една топка в наказателното поле, където оставеният непокрит Сеск Фабрегас реализира втория гол.

 

До края на полувремето футболистите на Винсенте Дел Боске пропуснаха още куп възможности за трето попадение. През втората част те свалиха оборотите и дадоха на своите противници възможност да погледнат по сериозно към вратата на Пепе Рейна.

 

При едно центриране от фаул в 75-та минута отбраната на световния и европейски шампион не успя да се справи и позволи на Вилде-Доналд Гирер да преодолее Рейна и от малък ъгъл да се разпише за 2:1, с което оформи крайния резултат.

 

Следващия двубой на Испания е срещу Илрандия на 12-ти юни в Ню Йорк. Това е генерална репетиция на тима за Купата на Конфедерациите. Първия мач на "Ла фурия" в Бразилия е срещу Уругвай на 16-ти юни. Освен с южноамериканците Испания са в група В с отборите на Таити и Нигерия.

 

Състав на Испания: Икер Касияс (Пепе Рейна 46'), Раул Албиол, Сезар Аспиликуета, Серхио Рамос (Жерар Пике 46') Начо Монреал, Хави Мартинес, Сеск Фабрегас (Андрес Иниеста 59'), Санти Касорла, Хесус Навас (Давид Силва 46'), Фернандо Торес (Роберто Солдадо 59'), Хуан Мата (Шави Ернандес 72').

 

Видео от мача вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени