Испания се развихри в Панама Сити 15.11 | 01:27

"Ла Роха" разгроми с 5:1 своя домакин

От iNews.bg

Европейският и световен шампион Испания не демонстрира никаква милост над домакините от Панама, постигайки разгромен успех с 5:1 в приятелска среща в Панама Сити.

Педро Родригес на два пъти, Давид Вия, Серхио Рамос и Маркел Сусаета донесоха успеха на гостите, като победата на "Ла Роха" можеше да бъде и още по-изразителна, ако не бяха някои пропуски пред панамската врата. Точен за Панама бе Габриел Гомес, който се разписа от дузпа малко преди края.

Висенте дел Боске остави своя капитан Икер Касияс, Серхио Рамос и Сеск Фабрегас на резервната скамейка, като на вратата застана Виктор Валдес. Хуанфран, Хави Мартинес, Раул Албиол и Жорди Алба стартирах в отбрана, докато Серхио Бускетс, Бенат и Андрес Иниеста бяха поставени в средната линия. Хуан Мата, Педро Родригес и Давид Вия оформиха тризъбеца в предни позиции.

Гостите от Испания очаквано стартираха двубоя с типично за тях владение на топката, започвайки да налагат превъзходството си над тима на Панама. В 11' Давид Вия опита късмета си със силен изстрел, но Ел Гуахе не намери очертанията на вратата.

Постепенно обаче се стигна до 16', когато прошка за домакините нямаше. Андрес Иниеста отново блесна с индивидуалните си качества и комбинира със съотборника си в Барселона Педро, който от лесна позиция вкара за 0:1.

Петнадесет минути по-късно, резултатът в Панама Сити вече бе и удвоен. Отново Андрес Иниеста показа къс от магията си, преодолявайки няколко футболисти на Панама и поднасяйки топката на тепсия за Давид Вия. Голмайстор №1 в историята на Испания нямаше как да сбърка, удвоявайки преднината на своя тим - 0:2.

Две минути преди края на първото полувреме, "Ла Роха" нанесе и трети удар над своя домакин, като автор на попадението отново бе Педро Родригес. Този път крилото получи подаване от Хуан Мата, като вместо да комбинира с непокрития Давид Вия, предпочете да финтира стража на Панама. Ходът на Педро се оказа успешен, като той успешно търкулна кълбото в мрежата за 0:3.

На почивката Дел Боске извърши три промени в своя титулярен състав, като в игра влязоха Роберто Солдадо, Франсеск Фабрегас и Хесус Навас. Малко по-късно в игра се появи и дуото от Реал Мадрид - Икер Касияс и Серхио Рамос, които вчера бяха отличени като вратар и защитник №1 на Примера Дивисион за миналия сезон.

През втората част устремът на Испания спря, макар и иберийците да продължиха да търсят голове в панамската мрежа. Изключително активен в тези минути бе таранът на Валенсия Роберто Солдадо, който остана извън шампионския тим на "Ла Роха" за Евро 2012 в Полша и Украйна. Солдадо на няколко пъти се оказваше близо до четвърти гол, но късметът не бе на негова страна.

В 77' много близо до гола бе и футболистът на Атлетик Билбао Маркел Сусаета, който днес записа официалния си дебют с националната фланелка. Баскът получи точно подаване от Хесус Навас и стреля, но от чиста позиция не успя да отбележи.

Четвърти гол във вратата на Панама все пак падна, като това се случи десетина минути преди края. Донякъде изненадващо, Серхио Рамос застана зад топката при изпълнение на пряк-свободен удар и с техничен изстрел насочи топката право под напречната греда - 0:4. Минути по-късно, попадение все пак записа дебютантът Маркел Сусаета. Хесус Навас отново проби по десния фланг и центрира успоредно на голлинията, където Сусаета от близка дистанция насочи кълбото в мрежата - 0:5.

Възпитаниците на Хулио Дели Валдес все пак успяха да зарадват феновете си с гол във вратата на Испания, макар и от дузпа. Габриел Гомес застана зад бялата точка и в стил "Паненка" излъга Икер Касияс, вкарвайки за 1:5.

Водещи

Най-четени