Испания сред най-големите издънки на световни шампиони 19.06 | 09:40

Това е петият първенец, който отпада в груповата фаза

От iNews

Световните шампиони от Испания попаднаха в една от най-черните класации след отпадането си от Световното първенство 2014.

Пет световни шампиони досега са отпадали в първия кръг на груповата фаза при защитата на своята титла. Испания обаче е първия световен шампион, който губи своите първи два мача от новото първенство.

Освен това, Испания за първи път в историята си има нула точки от първите си два мача в груповата фаза на турнира.

Последният световен шампион направил такава издънка бе именно отбора на Италия, който се провали тотално на Мондиал 2010 след като беше в групата с непретенциозните Парагвай, Словакия и Нова Зеландия.

Предишният голям резил на световни шампиони бе през 2002 година, когато Франция си стегна багажа след груповата фаза и дори не успя да отбележи гол.

Мондиалите в миналия век също помнят две отпадания на световни шампиони в груповата фаза. През 1966-та година Бразилия не минава групата, като в същата група е и отбора на България, като двата отбора приключват участието си за сметка на Португалия и Унгария.

Италия е отпадала в групата като защитаващ световен шампиона през 1950-та година. Италианците са световни шампиони от 1938-ма година, но заради световната война няма първенства 12 години. Освен това италианският национален отбор губи 7 от най-добрите си футболисти след трагедията със самолетната катастрофа с отбора на Торино от 1949-та година.

Водещи

Най-четени