Италианец отрезви Гришо, нанасяйки му тежък удар 08.01 | 08:20

Хасковлията допусна загуба с 6:3, 6:1 от Фабио Фонини още на старта в Сидни

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да продължи впечатляващото си представяне.

След като в неделя игра на първия си финал в ATP, днес отпадна още на старта на турнира в Сидни. 21-годишният хасковлия претърпя тежка загуба с 6:3, 6:1 от италианеца Фабио Фонини и напусна надпреварата.

Двубоят започна добре за Григор, който при 2:1 в своя полза, поведе с 40:0, но не успя да се възползва и да пробие сервиса на съперника си, а след това настъпи необясним срив в играта на българина, който продължи до края на мача, като едва ли и самият Фонини е очаква срещата да премине толкова леко за него.

Димитров пък сякаш изпитваше някакъв физически или психологически проблем, защото на корта все едно беше друг тенисист, а не финалистът от Бризбейн, който очарова света с играта си. До края на първия сет Гришо успя да спечели само още един гейм и италианецът поведе след 6:3.

През втората част играта на Димитров продължи да не върви, като той допускаше и сериозно количество непредизвикани грешки. В крайна сметка това доведе до 5:0 в полза на Фонини, с което той предизвести изхода на срещата, а за Гришо остава утехата, че все пак съумя да вземе гейм на честта, за да не загуби сета на нула, а с 6:1.

Следващото предизвикателство пред Григор Димитров е първият за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Жребият за основната схема в Мелбърн ще бъде теглен в петък рано сутринта българско време и тогава ще станат ясни имената на съперниците на Гришо и единствената ни представителка при дамите - Цветана Пиронкова.

Водещи