Италианско и испанско дерби ни чакат в Лига Европа 28.02 | 00:32

Порто - Наполи и Тотнъм - Бенфика са другите интригуващи мачове

От Даниел Любомиров

Ювентус – Фиорентина и Бетис – Севиля са регионалните дербита на 1/8-финалите в Лига Европа, стана ясно от изиграването на всички мачове реванши в четвъртък вечер. Италианският шампион не допусна изненада в гостуването си на Трабзонспор и постигна втора победа с 2:0, благодарение на головете на Артуро Видал в 18-ата и Пабло Освалдо в 37-ата.

"Старата госпожа" ще срещне един от другите италиански отбори, стигнали до тази фаза – Фиорентина. "Виолетовите" направиха 1:1 с Есберг като домакини в реванша и с общ резултат 4:2 намериха място напред в турнира – Йосип Иличич бе точен за 1:0, а в добавеното време Вестергаард оформи равенството.

Елитните испански Бетис и Севиля ще се изправят един срещу друг на осминафиналите, след като "зелено-белите" надвиха с 2:0 Рубин в Казан и го елиминираха с общ резултат 3:1, а Севиля спечели с 2:1 домакинството си на Марибор.

Тотнъм осъществи обрат от 0:1 до 3:1 у дома срещу Днипро (Днепропетровск) и заличи пасива от 0:1 след първия мач на украинска земя. За награда "шпорите" ще имат за съперник финалиста от миналогодишното издание на надпреварата Бенфика, която срази с 3:0 ПАОК в реванша и го отстрани с общ резултат 4:0.

Наполи подчини Суонси с 3:1 и се класира на осминафинал, но ще се изправи срещу другия португалски гранд – Порто в един от най-равностойните сблъсъци в турнира. Още новини от Лига Европа вижте в Sporta.bg

Всички осминафинални двойки:

Лудогорец – Валенсия

АЗ (Алкмаар) – Анжи (Махачкала)

Порто – Наполи

Олимпик (Лион) – Виктория (Пилзен)

Севиля – Бетис

Тотнъм – Бенфика

Базел – Залцбург

Ювентус – Фиорентина

Първите мачове са на 13-ти, а реваншите – на 20-ти март. На следващия ден е жребият за четвъртфиналите.

Водещи

Най-четени