Италия се издъни срещу Хаити 12.06 | 00:35

"Скуадра адзура" направи равен с непретенциозния съперник

От Божидар Азманов

Водачът в нашата група В на световните квалификации Италия направи изненадващо реми с Хаити в последната си проверка преди турнира за Купата на Конфедерациите.

 

"Скуадра Адзура" направи 2:2 с Хаити в Рио де Жанейро, като водеше с 2:0 до 84 минута, но допусна две попадения в заключителните минути на срещата.

 

Преди това италианците бяха излезли напред в резултата с говлое на Емануеле Джакерини още в 1-та минута и Клаудио Маркизио в 72-та.

 

Видео от двубоя може да видите в Sporta.bg

 

Припомняме, че само преди дни Италия измъкна точка от Чехия като гост, като отново не впечатли с игра и се спаси от поражение най-вече благодарение на Джанлуиджи Буфон.

 

Възпитаниците на Чезаре Прандели излязоха напред в резултата още в 19-та секунда. Антонио Кандрева намери Емануеле Джакерини, който от няколко метра реализира най-бързия гол в историята на националния отбор.

 

Досегашното най-добро постижение се държеше от Салваторе Бани, който преди 19 години се разписа в 20-ата секунда във вратата на Мексико за победата с 2:1.

 

Като цяло италианците бяха по-добрият тим, но и футболистите на Хаити осъществиха няколко добри атаки и накараха Салваторе Сиригу през първото полувреме и Федерико Маркети през второто да покажат класа с хубави спасявания.

 

Все пак Италия вкара втори гол в 72-та минута. Марио Балотели проби и Стефан Ел Шарави стреля, но стражът на Хаити изби неговия шут. Топката обаче стигна до Клаудио Маркизио и той се разписа за 2:0.

 

В края на двубоя "адзурите" се отпуснаха и допуснаха цели две попадения във своята врата. В 84-та минута Давиде Астори направи дузпа, а Морис от тима на Хаити намали от бялата точка за 1:2.

 

Във втората минута на продължението гостите успяха да стигнат до сензацията, след като Пегуеро спря на гърди дълъг пас, справи се с бранител на Италия диагонален удар оформи равенството.

 

Първият мач на Италия от Купата на Конфедерациите е срещу Мексико на 16 юни от 1 часа през българско време.

Водещи

Най-четени