Йовов и Боримиров се включват в юбилея на Левски 16.05 | 18:57

Двете легенди ще вземат участие в мача с Лацио

От iNews.bg

Феновете на Левски получиха още една изненада в навечерието на 100-годишния юбилей на тима, след като днес от "Фонд Сектор Б" обявиха, че Христо Йовов и Даниел Боримиров ще играят срещу Лацио.

Както е известно, "сините" организират грандиозно шоу на 23-и май вечерта на "Васил Левски", като на събитието се очакват пълен стадион, множество пиротехника, "сини" величия и уникална обстановка за рождения ден на 26-кратните шампиони. 

Йовов и Боримиров стават част от селекцията на Левски, в която ще липсват голяма част от сегашните чужденци, както и младежките национали. В същото време те се присъединяват към Георги Иванов - Гонзо, който вече потвърди участието си в мача.

За съжаление, един от фаворитите на сектор "Б" Димитър Ивановков няма да играе срещу Лацио, тъй като има контузия.

Иначе Йовов и Боримиров бяха част от големите европейски успехи на отбора. През 2005 година двамата помогнаха на тима да играе четвъртфинал за Купата на УЕФА, а след това и да влезе в групите на Шампионска лига.

Бижутера, както е прякора на легендарната "десетка" след уникалния гол срещу Марсилия, има 304 мача и 87 гола за "сините", докато Боримиров е с 295 и 86 попадения.

Ето и съобщението на "Фонд 100 години Левски":

Хилядите по трибуните на 23 май ще имат уникалната възможност да видят отново в игра и със синята фланелка Даниел Боримиров, Христо Йовов и Георги Иванов-Гонзо. Те ще играят по 10 минути, за да уважат вековния юбилей и да оберат овациите на публиката, която помни великите мигове, голове и мачове с тяхно участие.

Голямо желание да пази на вратата имаше и вездесъщия Димитър Иванков, но за съжаление контузия няма да му позволи да излезе отново с екипа на Левски.

Всички на стадиона! Само Левски!

Водещи

Най-четени