Йордан Йовчев откри спортни площадки в Шабла и Каварна 05.06 | 15:50

"Нужна е база, която да надграждаме", категоричен е легендарният ни гимнастик

От Мариян Найденов

В рамките на два часа днес заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев откри две спортни площадки в градовете Шабла и Каварна.

В 10:00 ч. легендарният гимнастик, кметът на Шабла проф. Райна Бърдарева и председателят на общинския съвет Живко Иванов прерязаха лентата на ново фитнес съоръжение в градския парк. На него деца, възрастни и хора с двигателни увреждания ще имат възможността на тренират на открито.

Само час по-късно в Каварна, заедно с кмета Цонко Цонев и вокалиста на немската рок банда Accept - Марк Торнело, Йовчев откри още една площадка за стрийт фитнес. Съоръжението е в двора на училищата "Йордан Йовков" и "Стефан Караджа".

"За да има високи спортни постижения, трябва да се развива масовият спорт", подчерта кметът Цонев.

Йордан Йовчев допълни: "Не може да пренебрегваме масовия спорт и да отидем направо към елитния. Нужна е база, която да надграждаме, за да има къде да стъпи високото спортно майсторство. Каварна има един изключително амбициозен кмет, който е голям приятел на музиката и спорта. Благодаря му, че възприе идеята за изграждане на такова модерно съоръжение."

Заместник-министър Йордан Йовчев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще направят в 17:00 ч. днес първа копка за изграждане на нов спортен център в Града на липите.

Водещи

Най-четени