Йохан Кройф сподели вижданията си преди "Ел Класико" 11.04 | 16:52

Каталунците трябва да разпределят внимателно своите сили, а не да търсят успех и в четирите срещи, посъветва ги легендарният холандец

От Константин Симидчийски

Легендата на Барселона Йохан Кройф изрази мнението, че неговия любим тим не трябва да търси задължителен успех във всичките предстоящи четири срещи срещу вечния съперник Реал Мадрид. Холандецът посъветва каталунците да разпределят внимателно своите сили и да преценят къде и кога ще бъде най-важно да направят своя удар.

Двата тима ще се изправят един срещу друг във втори двубой от Примера Дивисион, а малко след това им предстои и сблъсък на финала за Купата на Краля. В Шампионската лига пък Барса и Реал постигнаха категорични победи съответно над Шахтьор и Тотнъм и по всяка вероятност ще се борят за финала в надпреварата.

"Не съм изненадан че Барселона и Реал Мадрид ще се срещнат четири пъти за три седмици. Това е логичен резултат от силата на двата тима. Те притежават много класни отбори, които ще се борят за трофеите до самия край на сезона", подчерта Кройф.

"И двата клуба разполагат с необходимото да спечелят всеки от четирите мача, но аз лично не смятам това за необходимо. Няма нужда от излишни демонстрации на това кой е по-добрия отбор. По-важно е да избереш точно кога да спечелиш", допълни той.

"Барселона се нуждае от две победи в четирите издания на "Ел Класико" - на финала в турнира за Купата на Краля и в реванша за Шампионската лига. Първият успех ще ти осигури трофей, а вторият - вероятно класиране на финал в най-престижната клубна надпревара. Едва ли някой фен на Барса ще е щастлив, ако тима постигне три победи, но не играе на финала на "Уембли".

Първата среща между двата най-големи испански клуба е от Примера Дивисион и е насрочена за 16 април на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Водещи

Най-четени