Йохан Кройф уверен в интригата на "Ел Класико" за Купата на краля 23.12 | 18:18

„Обикновено януари е студен и мрачен месец, така че мач между Барселона и Реал Мадрид ще го разгорещи, затова мисля, че жребият е добър", коментира Кройф

От Даниел Любомиров

"Обикновено януари е студен и мрачен месец, така че мач между Барселона и Реал Мадрид ще го разгорещи, затова мисля, че жребият е добър", каза треньорът на първия "Дрийм Тим" на Барселона Йохан Кройф.

Легендарният холандски специалист коментира жребия за Купата на краля, според който двата най-силни отбора в Испания може да се изправят един срещу друг още на четвъртфиналите, ако преодолеят съответно Малага и Осасуна. Очаква се на 18-ти и 25-ти януари да бъдат изиграни още два мача от голямото дерби на Европа "Ел Класико", в които "белия балет" ще трябва да защити трофея си от миналия сезон.

"Подобни директни сблъсъци са много различни от един мач за първенство", продължи Кройф. "Двубои с разменено гостуване винаги предлагат повече открит футбол, така че мисля, че срещите за Купата ще са по-интересни от тези в Примера дивисион."

Бившият треньор на Стоичков в Барселона даде мнението си и за стойността на спечеленото от каталунците Световно клубно първенство. Преди 4 дни наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо поздрави Барса за световната титла, но заяви, че според него трофеят от Шампионската лига е далеч по-ценен.

"Няма как да омаловажиш Световното клубно първенство", заяви Кройф по темата. "За да се класираш за него трябва да спечелиш Шампионската лига, иначе дори няма да играеш там. Трябва да се признае постижението на Барселона, защото те играят по начин, който вдъхновява и удивява целия свят."

"Вярно е, че сега във футбола можеш да печелиш повече трофеи от когато и да е в историята", завърши легендарният холандец.

Водещи

Най-четени