КТБ налива пари за развитието на волейбола 09.10 | 11:36

Логото на банката ще стои върху екипите на националите

От Краси Киров

Днес Българската федерация по волейбол (БФВ) даде пресконференция във връзка с предстоящото Общо събрание на централата утре (9 октомври).

Участие в нея взеха изпълнителният вицепрезидент на БФВ Петър Кънев и членът на Управителния съвет Любомир Ганев.

На срещата с медиите от БФВ се похвалиха, че федерацията има нов генерален спонсор в лицето на Корпоративна търговска банка (КТБ), с която е подписан 4-годишен договор.

По силата на контракта, БФВ ще получава сериозни финансови средства всяка година, а логото на банката ще стои върху екипите на всички национални гарнитури.

"Искам да ви съобщя една изключително добра новина за българския волейбол. От днес Корпоративна търговска банка е новият дългосрочен партньор на Българската федерация по волейбол. Договорът е за 4 години, но не е коректно да разкривам подробности по него. КТБ е новият ни генерален спонсор и неговото лого ще стои на екипите на националните отбори", съобщи Любо Ганев.

"Мога да кажа, че най-добрите избраха най-добрите. Преговори между мен и Цветан Василев почти не е имало. Той просто искаше да помага на българския волейбол. Корпоративна търговска банка е банката на българския спорт, всички знаете за нейната инициатива "Голям чек".

Мотото на КТБ е "Клиентите са ни скъпи", а от днес нататък мотото на нашата федерация е "Момчетата са ни скъпи". Искам да уточня, че БФВ е спонсор на цялата Българска федерация по волейбол, което означава, че тяхното лого ще стои върху екипите на всички национални гарнитури и ще получаваме средства целогодишно. Дори имаме идея човек от КТБ да стане член на Управителния съвет на федерацията. Става въпрос за Иван Чомаков, който е управител на КТБ за клон Габрово", добави Ганев.

"Казах "Момчетата са ни скъпи", защото досега те имат най-големи успехи, но това не означава, че останалите състезатели и състезателки не са ни скъпи. Ако бяха казал "Момичетата са ни скъпи", щеше да прозвучи малко странно, не мислите ли?", пошегува се Любо Ганев.

Изпълнителният вицепрезидент на БФВ Петър Кънев пък уточни, че досега БФВ никога не е имала толкова голям спонсор и изрази надеждите си с него българският волейбол да стигне още по-високи върхове.

Той каза и няколко думи за предстоящото утре в курортния комплекс Златни пясъци Общо събрание на федерацията:

"Аз лично считам, че опозиция трябва да има. Това е полезно и хубаво. Ако опозицията е коректна и почтена, тя помага на всички. Ние сме отворени за диалог към всички. Добре дошли сте утре във Варна, събрание ще има."

Водещи

Най-четени