Казийски и Стойчев ликуват: Великолепно е да си в Тренто 20.10 | 09:53

Българските асове на Тренто не криеха емоциите си от световната титла

От Даниел Любомиров

Наставникът на краля на световния волейбол Итас Диатек Трентино - Радостин Стойчев - не криеше щастието си от спечеления безпрецедентен четвърти пореден финал на Световното клубно първенство в Доха.

Тренто подчини с 3:0 бразилския Сада (Крузейро) във финала и се окичи със златните медали за 4-ти път, с което показа и на критиците, че продължава да бъде най-важния фактор в клубния волейбол.

Вижте видео от награждаването на световните шампиони и българските знамена, развявани от Радостин Стойчев, Матей Казийски и Николай Учиков.

"Наистина съм щастлив и няма как да скрия емоциите си", коментираше Стойчев след награждаването, цитиран от официалния сайт на Тренто.

"От много години преследваме едни и същи цели и днес победата беше чудесен показател, че вървим по правилния път. Успехът във финала е олицетворение на всеки един ден, прекаран в тежки тренировки.

Чувствам се привилегирован да съм част от този отбор, защото знам прекрасно, че толкова много клубове се трудят усилено и мечтаят да постигнат големи успехи като нашите. Все пак, само ние имахме способността да спечелим 4 световни титли и много, много други трофеи.

Искам да посветя купата на президента ни Мосна, защото благодарение на него продължаваме да се развиваме и няма как да му благодаря достатъчно много. Нашата тайна е, че винаги сме здраво стъпили на земята, днес направихме същото дори когато спечелихме убедително първите 2 сета.

Никога не мислим, че работата е свършена, преди да я свършим в действителност. Дори когато сме изоставали в резултата, аз се чувствах спокоен, защото вярвах, че ще направим разлика тази вечер и така и стана", завърши накрая Радостин Стойчев.

"Отново спечелихме, това изглежда невероятно", ликуваше Матей Казийски след края на срещата.

"Успяхме да преодолеем собствените си лимити и продължихме поредицата от трофеи. Имаше много фактори, които ни затрудняваха, но въпреки тях постигнахме целта си. Трябва ти и късмет, когато искаш да спечелиш 4-та поредна световна титла, така че ние се възползвахме по най-добрия начин от шансовете си.

Искам да благодаря на всички - на ръководителите на отбора, на феновете, на съотборниците ми, на всички любители на играта и на съгражданите ни, които винаги са ни подкрепяли.

Великолепно е да си капитан на този отбор", завърши Казийски, който не можа да вземе приза за MVP на турнира, тъй като той бе присъден на кубинеца Османи Хуанторена.

Водещи