Казийски и Стойчев щастливи от новия трофей във витрината на Тренто 02.11 | 15:02

Националният селекционер и българския национал добавиха още един трофей в колекцията си

От Краси Киров

Най-добрият български волейболист Матей Казийски беше изключително щастлив след като неговият Тренто успя да спечели Суперкупата на Италия снощи. Треньорът на италианския тим Радостин Стойчев също бе много доволен след спечеления трофей.

Волейболистите на Тренто победиха с 3:1 гейма отбора на Кунео в зала "Пала Рокфелер" в Каляри. Казийски бе радостен, защото това беше единственият трофей, който досега убягваше на Тренто, но сподели, че победата не е дошла лесно.

"Липсваше ни само този трофей и това, че го добавихме към останалите е фантастично. Това е нашата награда за предишните две загуби във Флоренция и Торино. Много съм щастлив за отбора, защото успяхме да спечелим, въпреки че мачът беше истинска битка през цялото време. Надявам се тази купа да попада в сметките на шефовете, в противен случай ние ще продължим, защото не можем да спрем до тук," заяви българският национал след победата.

"Много сме щастливи, защото най-накрая спечелихме трофея, който все ни убягваше. Не е лесно да се съсредоточиш за такива двубои след като календара ни е много претоварен и играем постоянно мачове. За мача с Кунео почти не бяхме почивали," сподели Стойчев след мача.

"Този успех е на всички волейболисти в отбора. В такива срещи работата на треньора е незначителна. Голямото предизвикателство на този календар е да можеш бързо да влизаш в ритъм. Затова спечеленият финал е за самите волейболисти. Имахме и трудности в третия сет, когато след второто техническо прекъсване трябваше да започнем наново и мислехме директно за четвъртия гейм," добави Стойчев.

Водещи

Най-четени